Gözler TÜİK'in enflasyon verisinde
Yayın Tarihi: 04.01.2026 - 15:45
SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin zam oranı 5 Ocak’ta açıklanacak enflasyonla netleşecek. Tahminler yüzde 12-13 aralığını gösteriyor.
Kaynak:TÜRKİYE GAZETESİ
SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin aylık artışı, 5 Ocak Pazartesi açıklanacak enflasyonla belli olacak. Tahminler yüzde 12-13 aralığını gösterirken, en düşük aylık ve kök maaşlar için TBMM'de yasal düzenleme hazırlığı olduğu belirtiliyor.
Emekliye yapılacak zam oranları, 5 Ocak Pazartesi açıklanacak enflasyonla netleşecek. Tahminler, son 6 aylık enflasyonun yüzde 12-13 civarında çıkması yönünde. Oranlar kesinleşince SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine bu doğrultuda artış yapılacak.
Refah payında son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek
Türkiye gazetesinin aktardığına göre, AK Parti kulislerinde ayrıca bir refah payı ihtimalinin zayıf görüldüğü, son kararı partinin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vereceği ifade ediliyor.
Pazartesi günü Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun (EKK) da toplanarak en düşük emekli aylığı konusunda değerlendirme yapacağı belirtiliyor.
Olası senaryolar
Yapılan hesaplamaya göre 6 aylık enflasyon yüzde 12 olursa 16 bin 881 TL olan en düşük emekli aylığı 18 bin 900 TL'ye, yüzde 13 olursa 19 bin 075 TL'ye yükselecek.
Kök maaşı bu seviyelerin altında kalanlar için TBMM'de yasal düzenleme yapılacağı, aradaki farkın Hazine tarafından tamamlanacağı aktarılıyor. Yaklaşık 4 milyon emeklinin "en düşük emekli aylığı" kategorisinde olduğu belirtilirken, düzenleme yapılmazsa kök maaşı düşük olanların sıfır zam riski ile karşılaşabileceği ifade ediliyor.
Memur ve memur emeklilerine ise yüzde 11 toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı uygulanacağı, toplam artışın yüzde 18-19 aralığında olmasının beklendiği kaydediliyor.