SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > İşsizlikte korkutan ayrıntı: Bunlar daha iyi günlerimiz !

İşsizlikte korkutan ayrıntı: Bunlar daha iyi günlerimiz !

27 Kasım 2019 Çarşamba - 11:05




Türkiye'de %15 seviyesine koşan işsizlik rakamlarının ayrıntıları, asıl tehlikeyi gözler önüne serdi. Türkiye'deki genç işsiz sayısının 1,5 milyona ulaşması korkutuyor.





Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre Türkiye’de 1,5 milyon genç işsiz var. Ancak genç işsizlik tanımında yaş aralığının 15 ila 24 olması ülke gençliğinin gerçeğini gizliyor.

Zira özellikle her ile bir üniversite projesiyle son yıllarda hızla artan üniversite sayısı 15-24 yaş arasındaki gençleri işgücünün dışında bırakıyor. Böylece genç işsizlik sayı olarak rekor kırsa dahi gerçekler rekordan çok daha fazlası.

Birgün gazetesinden Ozan Gündoğdu'nun haberine göre ağustos ayı itibariyle istihdam edilen 28 milyon 529 bin yurttaş bulunuyor. İstihdamın yaklaşık yüzde 25’i üniversite mezunlarından oluşuyor. Bir başka deyişle ülke ekonomisi 7 milyon 126 bin üniversite mezunu kişi istihdam edebiliyor. Ancak ülkedeki üniversiteli işgücünü bekleyen tehdit de bu sayıda gizli. Çünkü 2018/2019 eğitim yılında üniversite mezunu çalışandan daha fazla sayıda üniversite öğrencisi bulunuyor. Yaklaşık sayılarla 7,1 milyon ünversiteli çalışana karşılık bir kaç yıl içinde mezun olacak 7,7 milyon üniversiteli var. Dolayısıyla üniversitede eğitim gördüğü için işgücüne katılmayan gençler mezun olunca işsizlik ordusu büyüdükçe büyüyor. Ülkenin en yakıcı sorunlarından biri üniversiteli işsizliğine mercek tuttuk.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap