A+ A-
Yorum
10

Köprü ve otoyol ücretlerine zam! Yeni HGS geçiş fiyatları ne kadar?

Yayın Tarihi: 19.08.2024 - 15:07
Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine gelen zam ile birlikte bugünden itibaren HGS ücretleri yüzde 40'lık zamlı olarak işlem sağlanacak. Peki geçiş işlemlerinde ücretler ne kadar?
Kaynak:HABER MERKEZİ

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren HGS geçiş ücretlerine gelen yüzde 40'lık zam bugün itibarıyla yürürlüğe girdi. 2 gün önce de köprü ve otoyol ücretlerine zam gelmişti.

Geçtiğimiz günlerde Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) tarifelerine 19 Ağustos tarihinden itibaren zam geleceği duyurulmuştu. Zam bugün itibarıyla yürürlüğe girdi. Bankacılık sektörü yetkililerinden alınan bilgilere göre; HGS'ye yüzde 40 oranında zam yapıldı.

Hgs'de Otomatik Yükleme Tutarı 245 Tl Oldu


HGS alt limit fiyatları en son 1 Nisan'da yapılan yüzde 75'lik zamla 175 TL'ye yükseltilmişti. Temmuz ayında köprü ve otoyol ücretlerine yapılan zamların ardından HGS limitlerinde güncelleme yapılması gerektiği belirtilmişti.

Yeni düzenlemeyle HGS üyelerinin otoyol ve köprü geçişlerinde yetersiz bakiye sorunu yaşamasının önüne geçilmesi amaçlanıyor. Otomatik yükleme tutarının 245 TL'ye güncelleneceği belirtiliyor.

Köprü Ve Otoyol Ücretleri De Zamlanmıştı
2 gün önce de Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) ve Yap-İşlet-Devret (YİD) kapsamında özel şirketlerin işlettiği köprü ve otoyolların geçiş ücretlerine zam yapılmıştı. Zamlı fiyatlar 16 Ağustos cuma 00.00’dan itibaren geçerli olmuştu.

Köprü Geçiş Ücretleri 2024

kopru-gecis-ucretleri-2024.webp

guncel-kopru-gecis-ucretleri-2024.webp

yeni-kopru-gecis-ucretleri-2024.webp

agustos-kopru-gecis-ucretleri-2024.webp

kopru-gecis-ucretleri-2024-ne-kadar.webp