SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Kredi kartı limitlerine yeni düzenleme geliyor!

Kredi kartı limitlerine yeni düzenleme geliyor!

14 Haziran 2024 Cuma - 13:00




BDDK, bankalara Kurban Bayramı sonrasında kart limitleri konusunda özellikle kredi kartı limitlerini değiştirecek bir uyarı gönderdi. Yeni düzenlemelerle, kart limiti aylık gelirinden yüksek olan müşterilerin limitleri, aylık gelirlerinin 4 ila 8 katı arasına çekilecek.





Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankalara yeni bir uyarı göndererek Kurban Bayramı sonrasında uygulanacak yeni düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Bu düzenlemeler kapsamında, kart limiti olması gerekenden yüksek olan müşterilerin limitleri, aylık gelirlerinin 4 ila 8 katı arasında belirlenecek.

Bilkent Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenol Babuşçu, BDDK'nın bu yeni düzenlemeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Babuşçu, "Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) bankalara yeni uyarılar gönderdi. Kurban Bayramı sonrasında uygulanacak yeni düzenlemelerle kart limiti olması gerekenden yüksek olan müşterilerin limitlerinin, aylık gelirlerinin 4 ila 8 katı arasına çekileceği bildirildi." dedi.

BDDK'nın bu adımı, kredi kartı kullanıcılarının gelir ve harcama dengelerini daha sağlıklı bir şekilde yönetmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Ekonomistler, bu tür düzenlemelerin uzun vadede ekonomik istikrarı artıracağını ve bireylerin finansal sağlığını koruyacağını belirtiyor.

KURBAN BAYRAMI SONRASI YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

BDDK tarafından yapılan açıklamada, yeni düzenlemelerin Kurban Bayramı sonrasında yürürlüğe gireceği ifade edildi. Bu döneme kadar bankaların, müşterilerinin kart limitlerini gözden geçirerek gerekli ayarlamaları yapmaları gerektiği vurgulandı. Müşteriler ise, kart limitlerinin düşürülmesi durumunda oluşabilecek olası etkiler hakkında bilgilendirilecek.

HABER MERKEZİ


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap