SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Şeker fiyatları ara zam ile güncellendi: Büyük zam yolda

Şeker fiyatları ara zam ile güncellendi: Büyük zam yolda

27 Haziran 2022 Pazartesi - 13:25




Şeker fiyatlarına yüzde 37 ila yüzde 67'lik zam gelmişti. Zincir marketlerde bugün şeker fiyatlarına ara zam gelirken büyük zammın ise yolda olduğu belirtildi.





TÜRKŞEKER şeker fiyatına yüzde 67'ye varan oranda zam yapıldığını duyurmuştu. Yapılan bu büyük zam marketlerdeki etiket fiyatlarına yansımazken bugün şeker fiyatlarına ara zam geldi.

Zincir marketlerin bazılarında bugün itibari ile şeker fiyatlarına 1,5 ila 2 liralık zam yapıldı. Küp şeker fiyatı bugün 23,90 liradan 25,90 liraya yükseltilirken toz şeker de ise 2 kg olarak satılan paketin fiyatı 44,90 liradan 46,90 liraya yükseldi. Yapılan zamların yüzde 37-67'lik zamla ilgisi olmadığını belirtildi. Zincir market görevlileri birkaç güne kadar tekrardan etiketlerin yenileceğini belirttiler.

TÜRKŞEKER, bazı marketler ve Tarım Kredi için 390 TL'den verdiği 50 kilogramlık kristal şekerin fabrika satış fiyatını yüzde 67 artırarak 650 TL'ye çıkardı. Türkşeker, diğer müşterileri için yine 50 kilogramlık şeker çuval fiyatını 500 TL'den 750 TL'ye yükseltti. Bu grupta yer alan şekere yüzde 36.4 zam yaptı.

PANKOBİRLİK ŞEKER ZAMMI MARKET FİYATLARINA YANSIYAMACAK DEMİŞTİ

Pankobirlik, TÜRKŞEKER'in yaptığı şeker zammı ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada TÜRKŞEKER'in şeker fiyatlarına yaptığı savunularak, "Uzun süredir baskılanan şeker fiyatında, Türkşeker tarafından fabrika çıkış fiyatlarında yapılan düzenlemenin, zaruri bir ihtiyacı karşılamakla birlikte şeker üretiminin de devam edebilmesi için üreticilere fırsat verilmesini sağlayacağı kanaatindeyiz" denildi.


Açıklamada, şeker fiyatlarına yapılan zammın mevcut market satış fiyatlarına yansımayacağı düşüncesinde oldukları belirtildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap