SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Sektör temsilcisi konuştu! Akaryakıtta yeni düzenleme şart

Sektör temsilcisi konuştu! Akaryakıtta yeni düzenleme şart

12 Aralık 2021 Pazar - 16:37




Akaryakıt kalemi LPG (Otogaz) zamlandıkça zamlandı.





Dolar ve Euro'nun önlenemeyen yükselişi, akaryakıtta ve LPG fiyatlarına zam olarak yansıdı. 1 yıl önce  Ankara’da bir litre benzin 7 lira 10 kuruş, motorin 6 lira 63 kuruş, LPG (Otogaz) 4 lira 12 kuruştan satılıyordu. Aradan geçen 12 ayda benzin yüzde 46, motorin yüzde 57 zamlandı.

Vatandaşların ucuz olması sebebiyle en çok tercih ettiği akaryakıt kalemlerinden olan LPG (Otogaz) fiyatlarına son 1 yılda yüzde 101 oranında zam geldi.

Ankara’da (dağıtım şirketlerine göre küçük farklar gösterebilir) bir litre benzin 10 lira 41 kuruş, motorin 10 lira 39 kuruş'tan satılıyor.

Son gelen zamlarla birlikte Türkiye genelinde ortalama olarak 8,30 kuruş seviyesinden satılan LPG (Otogaz) İstanbul'da 8,25, Ankara'da 8,23, İzmir'de 8,06 TL'ye kadar yükseldi. 

TALEP AZALDI YENİ DÜZENLEME ŞART


Peş peşe gelen zamlarla LPG satışları da sert biçimde düştü. Dar gelirli vatandaşlar, LPG alımını büyük ölçüde keserken, bazıları da yakıt olarak LPG’den alternatifi olan benzine geçti. Satışlar düşünce LPG stokları artmaya başladı.TÜPRAŞ'ın rafinerisi proses aşamasına geldi.  Bu durum TÜPRAŞ’ı da zora soktu. 

Bir sektör yetkilisi, “LPG satışlarında belirgin bir gerileme söz konusu.  Eylül ayında başlayan gerileme artarak devam ediyor. Bu durum hem istasyonları hem de rafineriyi olumsuz etkiliyor. TÜPRAŞ’ın, rafineride yeni satış verileri çerçevesinde üretimde bir düzenleme yapması gerekebilir” dedi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap