A+ A-
Yorum
10

Taksitlere 7 bin lira ayarı

Yayın Tarihi: 28.10.2024 - 11:03
Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın tebliği ile 7 bin liranın üzerindeki ödemelerin bankadan yapılması zorunlu hale gelmişti. Konuyla ilgili kurumun internet sitesinden paylaşılan grafiklere göre, 7 bin lira üzerindeki ödemelerin bankadan yapılması zorunluluğuna uymayanlar 5 bin liralık ceza ile karşı karşıya kalacak. Taksitli işlemlerde ise toplam fiyat 7 bin liranın üzerindeyse taksitlerin de banka üzerinden yapılması gerekecek.
Kaynak:HÜRRİYET

Hazine ve Maliye Bakanı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın 18 Ekim 2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğle, vergi mükellefi olmayanların da vergi mükellefleriyle yapacakları 7 bin lira üzerindeki ödemelerini banka, finans kurumları veya posta idaresi aracılığıyla yapmaları zorunlu hale getirilmişti.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) hazırladığı 7 bin liranın üzerindeki mal veya hizmet alımlarında tevsik (belgeleme) zorunluluğu infografiğine göre, nihai tüketiciler dahil, tevsik zorunluluğu kapsamında olanların 7 bin liranın üzerindeki her türlü mal veya hizmet alımlarına ilişkin tahsilat ve ödemelerini aracı finansal kurumlar kanalıyla yapmaları ve bu tahsilat ve ödemeleri söz konusu kurumlarca düzenlenen belgeler ile tevsik etmeleri zorunlu.