SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Tüm emeklilere her ay ödenecek! Bakanlık harekete geçti!

Tüm emeklilere her ay ödenecek! Bakanlık harekete geçti!

04 Ağustos 2024 Pazar - 10:15




Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kiralarını ödemekte zorlanan milyonlarca emekliye yardım eli uzatıyor. Kirada oturan tüm emeklilere her ay düzenli olarak kira desteği sağlanacak. İşte tüm detaylar...





Artan enflasyon ve peş peşe gelen zamlarla birlikte geçim sıkıntısı yaşayan milyonlarca emekli, yapılan zamdan beklediğini bulamadı. Ancak, emekli zammının açıklanmasının ardından umutları kırılan milyonlarca emekliye güzel bir haber geldi.

Kiralarını ödemekte zorlanan ve ekonomik sıkıntılar yaşayan emekliler ile milyonlarca vatandaş için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti.  

Başlatılan kira yardımı programı ile kirada yaşayan vatandaşlara her ay düzenli olarak destek sağlanacak. Bu program kapsamında, belirli şartları sağlayan vatandaşlara düzenli olarak kira yardımı yapılacak.  

Başvurular, en yakın ilçe kaymakamlıklarına veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılabilir. Ayrıca, başvurular e-Devlet üzerinden de gerçekleştirilebiliyor.  

E-DEVLET'TEN KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?


E-Devlet üzerinden başvuru yapmak isteyen vatandaşlar şu adımları izleyebilirler:
T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapın.
Arama kısmından "Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması" bölümüne gidin.
"Uygulamaya Git" sekmesine tıklayarak başvurunuzu tamamlayın.  

NE KADAR KİRA YARDIMI YAPILACAK?

Kira yardımı miktarları, yaşanılan şehre göre değişiklik göstermektedir. İstanbul'da yaşayan vatandaşlar için kira yardımı miktarı 3.500 TL'ye kadar çıkarken, Ankara, Bursa, Antalya ve İzmir'de bu miktar 3.000 TL olarak belirlendi.  

Diğer büyükşehirlerde aylık kira yardımı ise 2.500 TL olarak uygulanacak. Diğer illerde ise kira yardımı 2.000 TL olarak ödenecek.  

KİMLER YARARLANACAK?


Kira yardımından yararlanmak isteyenlerin, başvuru sırasında hane gelirlerinin belirli bir sınırın altında olması ve gerçekten kira yardımı ihtiyacı içinde olmaları gerekmektedir.   

Bu destek programı, kira ödemelerinde zorlanan vatandaşlara önemli bir yardım sağlayarak sosyal yardımların daha etkin bir şekilde dağıtılmasına katkıda bulunacak.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap