SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Tüm emeklilere seyyanen zam masada!

Tüm emeklilere seyyanen zam masada!

10 Temmuz 2024 Çarşamba - 16:43




CHP'nin yıllar sonra kazandığı, AK Parti'nin ise kaybettiği ilk seçim olarak tarihe geçen 31 Mart yerel seçimlerinin ardından "neden oy kaybettik" sorusuna yanıt arayan AK Parti iktidarı şimdi de tüm emeklilere seyyanen zammı gündemine aldı.





Emekli maaşlarına zam gündemden düşmezken, AK Parti, en düşük emekli maaşını 10 binden 12 bin TL'ye çıkarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Tüm emeklilere 2 bin TL’lik seyyanen zam gündeme alındı

AK Parti en düşük emekli maaşlarını 10 binden 12 bin TL’ye çıkarılmasına ilişkin çalışmalar Perşembe gününe kadar devam edecek. 2 bin TL’lik seyyanen zammın tüm emeklilere yansıtılması da tartışılıyor. Ancak tüm emeklilere yansımasının henüz karara bağlanmadığı da belirtiliyor.

2023 seçimlerinden önce seçim yatırımı olarak en düşük emekli maaşı 7 bin 500’e çıkarılmıştı. Ocak 2024’te yeniden en düşük emekli maaşı 10 bin TL’ye çıkarıldı.

Ekonomim gazetesinden yer alan habere göre; AK Parti seçim yatırımı olarak aldığı kararın şimdi olumsuz sonuçlarını masaya yatırıyor.

AK Parti, bir taraftan kök maaş ile ilgili köklü çözüm arayışlarını sürdürürken, bir taraftan da en düşük emekli maaşını 10 TL’den 12 bin TL’ye çıkarmayı planlıyor.

Öte yandan tüm emeklilere 2 bin TL’lik seyyanen zammı da tartışılıyor. AK Parti kaynakları, “tüm emeklilere yanması konusunu tartışıyoruz, ama ortada alınmış bir karar yok” değerlendirmesinde bulundular.

En düşük emekli maaşı alanlar için yapılacak düzenlemeden yaklaşık bir milyon 610 bin kişinin yararlanacağı belirtildi.

EKONOMİM

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap