SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Üretici fındığını düşerken satar!

Üretici fındığını düşerken satar!

05 Aralık 2015 Cumartesi - 09:50








Gerçekten ilginçtir! Fındık piyasasında üreticiler, en fazla fındığı fiyatlar yükselirken değil, düşerken satarlar! Neden mi? Korkudan başka ne olabilir ki? Yükselirken, “ha biraz daha” diyerek beklentiye girer, satmaz... Düşerken, “daha kârdan daha fazla zarar etmeyeyim” diye korkuya kapılır satar. Bu durumda, “fındık fiyatı önümüzdeki günlerde ne olur?” sorusuna cevap veremem. Çünkü, düşerse sadece vebal değil, üreticiye borçlu da kalırım! Neden mi? Önceki yıllarda “Fiyatlar artacak, fındığınızı sakın satmayın, bekletin” diyenlere inanıp da zarar eden o kadar çok üretici gördük ki... Hatta ben kaç kez; “Ben olsam üreticilerin yerinde kendilerini yanıltanları mahkemeye verir, zararımı da onlardan alırım” da yazdım. İşte bu yüzden, fiyat sorusuna cevap yok!

İÇERİSİ DIŞARIDAN GENİŞ!

Olacak iş mi? İçerisi dışarısından nasıl geniş olur? Nasıl olmasın ki? Nerede, ne zaman patlayacağı belli olmayan terör yüzünden, herkes birbirine; “Kalabalık yerlerde gezmeyin. Dışarı çıkmayın. Evinizde oturun” diyorsa, kulübe kadar bile olsa, içerisi dışarısından geniş olur! Çünkü, en geniş yer, güvenliğin bulunduğu, canın emniyette olduğu yerdir.

HER ÇOCUK 10 BİN DOLARLA GELİYOR

Kişi başına düşen milli gelirin 10 bin dolar civarında olması, en çok bireyle ailelere yansıyor. Nasıl mı? Geçen gün ikinci çocuğu olan bir meslektaşımıza arkadaşı, “Gözün aydın! Hem bir çocuğun daha oldu hem de evine giren para yıllık 10 bin dolar daha arttı” demez mi! Meslektaşımız, “Dalga mı geçiyorsun” diye çıkışınca, “Yoo... Milli gelir kişi başına denmiyor mu? Öyleyse, sen, yenge ve ilk çocuk varken, 10 bin dolardan 30 bin dolar gelirin vardı. Şimdi bir tane daha eklendi. Yaz ona da bir 10 bin daha! Etti mi 40 bin?” cevabını, “Türkiye İstatistik Kurumu diyor, ben demiyorum” diye de ekledi! Kağıt üstündeki hesap bu! İster kabul edin, ister etmeyin! Ama siz yine de bu hesaba uymayın. Hakiki gelirinize göre hesap yapın.

TÜRKİYE’YE NE KATAR?!

Son yıllarda hangi iki ülke arasında en fazla seyr-ü sefer yapılmıştır? Türkiye ile Katar arasında... * Katar’ın hikmeti nedir? * Nüfusu ve yüz ölçümü Konya kadar bile değil. Yaklaşık 40 yıldır şeyhlerin idare ettiği, bağımsız (!) bir Arap ülkesi! * Tek özelliği ne? Arap yarımadasının İsviçre’si! Peki; bu Katar Türkiye’ye ne katar?

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap