A+ A-
Yorum
10

Yeni asgari ücret salı günü belli olacak!

Yayın Tarihi: 16.09.2024 - 11:50 | Güncelleme Tarihi: 16.09.2024 - 11:53
Milyonların merakla beklediği asgari ücret için yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından cuma günü gerçekleştirilen ve yılın üçüncü asgari ücretinin belirlenmesi için toplanan Asgari Ücret Saptama Komisyonu, toplantının 17 Eylül Salı gününe ertelenmesine karar verdi.

 Bu kapsamda, İşçi tarafını temsil eden Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Başkanı Ahmet Serdaroğlu, asgari ücret konusunda hayal dünyasında yaşanmaması gerektiğinin ve ülkede yoksullaşma, enflasyon artışı ve asgari ücretlinin günden günde parasının eridiğini vurguladı.

ASGARİ ÜCRET NET 29 BİN 516 LİRA OLMUŞTU

Serdaroğlu, KKTC’deki hayat pahalılığının daha iyi anlaşılması için 3 market seçtiklerini ve tamamen gıda ürünlerin olduğu market harcamalarının toplam 35 bin 170 liraya tekabül ettiğini ifade ederek açlık sınırının açıklandığını fakat bu rakamın daha yüksek olduğunu söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu ise, KKTC’de yeni asgari ücretin eylülde geçerli olacağını belirterek “Asgari ücretin toplanması ve belirlenme süreci bellidir” dedi.

Öte yandan, Asgari Ücret Saptama Komisyonu, 1 Mayıs 2024 itibarıyla geçerli olan yılın ikinci asgari ücretini brüt 33 bin 926 lira, net ise 29 bin 516 lira olarak açıklamıştı.

EGELİGAZETE 

Etiketler