SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Yeşil dönüşüme katkı sunacak

Yeşil dönüşüme katkı sunacak

09 Haziran 2023 Cuma - 09:53




Allianz Türkiye, çevre ve iklim değişikliği hizmetleri vermeye başladığını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre sürdürülebilirlik tecrübesi ve risk yönetimi uzmanlığını, yeşil dönüşüm yolculuğundaki işletmelerle paylaşmayı hedefleyen Allianz Türkiye, 2019’da kurulan Allianz Teknik Deprem ve Yangın Test & Eğitim Merkezi bünyesinde çevre ve iklim değişikliği hizmetleri vermeye başlıyor.





Açıklamada, “Avrupa Birliği (AB) Yeşil Mutabakat kapsamında alınan kararlar, Türkiye’de faaliyet gösteren işletmelerin de aksiyon almasını gerekli kılıyor” denildi. Allianz Türkiye CEO’su Tolga Gürkan, özellikle AB’ye üye ülkelere ihracat yapan firmaların hazırlık yapmamaları durumunda karşı karşıya kalacakları düzenlemeler ve karbon vergileri ile ciddi mali yükler altında kalabileceklerini belirterek, “İşletmelerin iklim değişikliği nedeniyle karşı karşıya kaldıkları fiziksel risklerin neler olduğunu değerlendirmeleri ve yeşil dönüşüm sürecinde risklerini fırsata çevirmeleri son derece önemli” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap