A+ A-
Yorum
10

Fenerbahçe'de transfer operasyonu! İki yıldızdan birini bitirecek

Yayın Tarihi: 08.08.2024 - 09:29
Fenerbahçe’de 6 numara arayışına hız verildi. Yıldız isim için Fiorentina ile pazarlıklara devam eden sarı-lacivertliler bu transfer gerçekleşmezse alternatif ismi de belirdi.
Kaynak:SPORX

Fenerbahçe’de orta saha için transfer çalışmaları devam ediyor. Sarı-lacivertliler altı numara konusunda artık final noktasına geldi.

Bu bölge için şu anda en güçlü iki aday Sofyan Amrabat ve Sander Berge. Amrabat için Fiorentina ile yürütülen görüşmelerde bonservis bedeli hala yüksek. İlk tercih olan Faslı futbolcu için pazarlıklar sürüyor.

Amrabat’ta istenen sonuç alınamazsa alternatif isim olan Berge için temaslar hızlanacak. Burnley’de forma giyen Norveçli oyuncu başlangıçta gündemde çok fazla yoktu. Ancak Amrabat profilindeki diğer adayların transferinin kolay olmaması sebebiyle Berge’nin ismi gündeme geldi.

Fred’in sakatlığı sonrası gündeme 8 numara transferi gelse de sarı-lacivertlilerde bu konuyla alakalı sıcak bir durum bulunmuyor. Fred’in sakatlığının uzaması durumuyla alakalı bir B planı yapıldı. Brezilyalı futbolcunun bu ay içinde takıma dahil olması bekleniyor. İlkay Gündoğan iddiaları ise kulübe yakın kaynaklar tarafından doğrulanmıyor.

Fred’in yerine ilk etapta bakılan isimlerin hepsi çok pahalı. Fred’e yakın kalitedeki isimlerin tamamı bütçeyi zorluyor. Bu nedenle Brezilyalı yıldız dönene kadar takım içinden çözüm bulunacak. Fred’in yokluğunda 8 numara oynayan Rade Krunic, Lille maçında da bekleneni veremedi. Büyük tepki çeken futbolcunun yerine Mert Hakan’ın oynaması bekleniyor.

SAVUNMA PROBLEMİ

Teknik Direktör Jose Mourinho’nun göreve geldikten sonra üzerinde en fazla durduğu konu savunmaydı. Ancak sarı-lacivertlilerde bu sorun tam olarak çözülemedi. Basit goller yiyen Fenerbahçe’de özellikle bireysel hatalar sıkıntı yarattı. Oynadığı üç resmi maçta altı gol yiyen takımda bu problemin üzerinde çalışmalar sürecek.

Lugano ile oynadığı 2 maçta kalesinde 4 gol gören sarı-lacivertliler, Lille deplasmanında 2 gole engel olamadı. Kaleci Livakovic’in özellikle ilk yarıda yaptığı kurtarışlar takımın tura tutunmasında başrolü oynadı.