SON DAKİKA


Foto Galeri > Çanakkale yangınında son durum! Bölgeden acı kareler...

Çanakkale yangınında son durum! Bölgeden acı kareler...

23 Ağustos 2023 Çarşamba - 12:59

Çanakkale yangınında son durum! Bölgeden acı kareler...

1 / 13 Çanakkale yangınında son durum! Bölgeden acı kareler...

Çanakkale'de dün başlayan yangını söndürme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Fırtınanın etkisiyle büyüyen yangınla ilgili peş peşe açıklamalar yapıldı.

2 / 13 Çanakkale yangınında son durum! Bölgeden acı kareler...

Merkeze bağlı Damyeri köyü yakınlarında dün saat 11.30 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle orman yangını çıktı.Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayılan yangına itfaiye ekiplerinin yanı sıra Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve diğer kurumların araçlarıyla müdahale edilmeye başlandı. Yangın 15 kilometrelik bir hatta etkili olurken, yerleşim yerlerini de tehdit etmeye başladı.

3 / 13 Çanakkale yangınında son durum! Bölgeden acı kareler...

Havadan uçak ve helikopterlerin de destek verdiği yangının kent merkezine yakın noktada etkili olması üzerine bölgeye çok sayıda takviye ekip sevk edildi. Gün boyu devam eden müdahalelere rağmen rüzgarın hızının saatte 70 km'ye ulaşması, ekiplerin müdahalesini güçleştirdi.

4 / 13 Çanakkale yangınında son durum! Bölgeden acı kareler...

Akşam saatlerinde rüzgarın hızının düşmesi ile ekipler, yangının ilerlediği noktalarda set oluşturarak yayılımını engellemek için çalışmalarını sürdürdü. 4 gece görüşlü helikopter yangına müdahalesini sürdürürken, havanın aydınlanması ile diğer helikopterler de müdahale için harekete geçti.

5 / 13 Çanakkale yangınında son durum! Bölgeden acı kareler...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamada, yangına müdahale amacıyla Malkara-Çanakkale Otoyolu ve 1915 Çanakkale Köprüsü’nü kullanan araçların ücretsiz geçişi sağlanmaktadır" denildi.

6 / 13 Çanakkale yangınında son durum! Bölgeden acı kareler...

Yaklaşık 2 bin 700'e yakın personelle sahada mücadele edildiğini belirten Bakan Yumaklı, 9 köyün tahliye edildiğini bin 251 vatandaşın yaşadığını söyledi.Gece boyunca köyleri tek tek ziyaret ettiklerini belirten Yumaklı çok sayıda hayvan zaiyatının olduğunu da belitti.

7 / 13 Çanakkale yangınında son durum! Bölgeden acı kareler...

1500 hektarlık alanın yangından etkilendiğini söyleyen Bakan Yumaklı'nın açıklamalarından satır başları şöyle; Yaralı 83 vatandaşımızdan, 8'i müşaade altında. Herhangi bir vatandaşımızın hayati tehlikesi yok. Halihazırda Çanakkale Boğazı çift taraflı olarak gemi trafiğine kapatılmış vaziyette. Yine Çanakkale-Çan yolu da tedbiren kapatıldı.Şu anda rüzgar saatte 40 km hızla esmekte. Öğleden sonra 60 km hıza çıkacak. Düne göre daha avantajlıyız. Parametreler daha iyi. Öğleden sonra resmi çok daha net bir şekilde göreceğiz.

8 / 13 Çanakkale yangınında son durum! Bölgeden acı kareler...

Devlet hastanesiyle ilgili, üniversiteyle ilgili hiçbir risk yok. Yangının ilerlemesini arkadaşlarımız durdurmuş vaziyetteler. Olağanüstü bir şey çıkmazsa öğleden sonra genel resmi daha net bir şekilde göreceğiz.

9 / 13 Çanakkale yangınında son durum! Bölgeden acı kareler...

Çanakkale Damyeri mevkinde başlayan yangın kısa sürede büyüyerek yayıldı. Yangının ilk çıkış anlarında İHA’dan alınan görüntüler paylaşıldı.Alınan bu görüntülerin hemen akabinde bölgeye karadan ve havadan müdahale başladı. Yangın düşük nem ve rüzgar nedeniyle kısa sürede büyüyerek kontrolden çıktı.

10 / 13 Çanakkale yangınında son durum! Bölgeden acı kareler...

11 / 13 Çanakkale yangınında son durum! Bölgeden acı kareler...

13 / 13 Çanakkale yangınında son durum! Bölgeden acı kareler...





VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap