SON DAKİKA


Foto Galeri > Eşsiz manzarayı görmek için canlı ağaç müzesine akın ettiler

Eşsiz manzarayı görmek için canlı ağaç müzesine akın ettiler

31 Ekim 2022 Pazartesi - 12:45

Eşsiz manzarayı görmek için canlı ağaç müzesine akın ettiler

1 / 18 Eşsiz manzarayı görmek için canlı ağaç müzesine akın ettiler

Gümüşhane’nin içerisinde yüzlerce yıllık ağaçları bulunan canlı ağaç müzesi Örümcek Ormanlarının sonbahardaki eşsiz manzarasını görmek isteyen doğaseverler bölgeye akın etti.

2 / 18 Eşsiz manzarayı görmek için canlı ağaç müzesine akın ettiler

Gürül gürül akan dereleri, şelaleleri, temiz havası ve eşsiz manzaralarıyla sonbahar mevsiminde binbir renge bürünen alanda her yıl yapılan sonbahar yürüyüşü bu yıl rekor katılımla gerçekleştirildi.

3 / 18 Eşsiz manzarayı görmek için canlı ağaç müzesine akın ettiler

Kürtün ilçesine bağlı Yeşilköy köyü sınırları içerisinde bulunan ve Avrupa'nın ez uzun köknarları, Balkanların, Kafkasların ve Türkiye’nin en boylu ve çaplı ladinlerinin yer aldığı Örümcek Ormanlarında gerçekleştirilen doğa yürüyüşüne Gümüşhane Dağcılık, Doğa Sporları ve Gençlik Derneği (GÜDAK), Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Herkes İçin Spor Federasyonu ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden 320 doğasever katıldı.

4 / 18 Eşsiz manzarayı görmek için canlı ağaç müzesine akın ettiler

Tabiat anıtı olarak tescillenmiş 400 yaşın üzerinde ladin ve köknar ağaçlarının olduğu, Çıkrıkdüzü, Güvende yaylaları ile Kabaktepe Şehitliği güzergahında bulunan alanda doğaseverler ilk olarak Çağlayandibi Şelalesi Tabiat Parkını ziyaret etti.

5 / 18 Eşsiz manzarayı görmek için canlı ağaç müzesine akın ettiler

Yollara halı gibi serilen ağaç yapraklarının üzerinde yürüyen, dik yamaçları yararak vadilerden akan derelerden geçen ve eşsiz manzara eşliğinde 14 kilometre boyunca molalar vererek yürüyen sporcular labirenti andıran patikaları, hırçın yamaçları, şelaleleri, endemik bitki çeşitliliğini ve bünyesinde bulundurduğu çok sayıdaki farklı ağaç türlerinin oluşturduğu şöleni görme fırsatı buldu.

6 / 18 Eşsiz manzarayı görmek için canlı ağaç müzesine akın ettiler

Kalabalık olması nedeniyle düz bir parkur seçilen etkinlikte katılımcılar yürüyüş boyunca sık sık durarak sonbahar mevsiminde binbir renge bürünen, yeşilin, sarının, kahverenginin ve kırmızının tüm toEtkinliğe katılan doğaseverlerden Furkan Şekerli sonbaharın bütün renklerini burada gördüklerini belirterek, “Çok güzel bir coğrafyadayız. Güzel bir sonbahar bir etkinlik oldu bizim için. Ağaçların dökülen yaprakları yolları adeta halıya çevirdi. Bu bölgedeki coğrafyanın en güzel yerlerinden birisi Örümcek Ormanları. Herkese tavsiye ediyorum” dedi.nlarının hakim olduğu coğrafyayı fotoğrafladı.Etkinliğin ardından ilçe merkezinde Kürtün Belediyesinin düzenlediği şenliğe katılan doğaseverler çalan kemençe eşliğinde horon oynayarak günün yorgunluğunu attı.

7 / 18 Eşsiz manzarayı görmek için canlı ağaç müzesine akın ettiler

8 / 18 Eşsiz manzarayı görmek için canlı ağaç müzesine akın ettiler

10 / 18 Eşsiz manzarayı görmek için canlı ağaç müzesine akın ettiler

11 / 18 Eşsiz manzarayı görmek için canlı ağaç müzesine akın ettiler

13 / 18 Eşsiz manzarayı görmek için canlı ağaç müzesine akın ettiler

14 / 18 Eşsiz manzarayı görmek için canlı ağaç müzesine akın ettiler

16 / 18 Eşsiz manzarayı görmek için canlı ağaç müzesine akın ettiler

17 / 18 Eşsiz manzarayı görmek için canlı ağaç müzesine akın ettiler





VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap