SON DAKİKA


Foto Galeri > Sonbaharın büyüleyici renkleri Gümüşhane'yi sardı

Sonbaharın büyüleyici renkleri Gümüşhane'yi sardı

02 Ekim 2023 Pazartesi - 10:34

Sonbaharın büyüleyici renkleri Gümüşhane'yi sardı

1 / 16 Sonbaharın büyüleyici renkleri Gümüşhane'yi sardı

Türkiye'de sonbahar mevsiminin en ihtişamlı yaşandığı şehirlerden birisi olan Gümüşhane’nin yüksek kesimleri doğanın muhteşem renk cümbüşüne ev sahipliği yapmaya başladı.

2 / 16 Sonbaharın büyüleyici renkleri Gümüşhane'yi sardı

Sonbaharın gelişiyle birlikte Gümüşhane'nin yüksek kesimleri ve ormanları adeta bir tablo gibi renklendi. Çam ağaçlarının yeşilinin yanı sıra kavak ve diğer ağaçların sarıdan kızıla, turuncudan mora kadar uzanan renk tonları bölgeyi büyüleyici bir atmosfere bürüdü.

3 / 16 Sonbaharın büyüleyici renkleri Gümüşhane'yi sardı

Sonbaharın gelmesiyle birlikte doğal güzelliklerini en görkemli şekilde, bir ressamın tuvaline dökülen renkler gibi sergileyen ve renk cümbüşüne dönüşen Gümüşhane dağları Türkiye’nin en etkileyici ve görkemli renk paletlerine sahip yerlerinden biri haline geldi.

4 / 16 Sonbaharın büyüleyici renkleri Gümüşhane'yi sardı

Doğa tutkunlarının ve fotoğrafçıların gözdesi haline gelen bu dönemde Gümüşhane'nin yüksek kesimleri sonbaharın en güzel renkleri eşliğinde doğa yürüyüşü yapmak isteyenlerin vazgeçilmezi oldu.

5 / 16 Sonbaharın büyüleyici renkleri Gümüşhane'yi sardı

Oluşan bu renkli ve etkileyici manzaraları görmek ve sonbaharın renkleriyle çevrili coğrafyayı keşfetmek isteyen Gümüşhane Dağcılık, Doğa Sporları ve Gençlik Derneği (GÜDAK) üyesi 30 sporcu Kostan Dağından Dölek köyüne kadar 15 kilometrelik parkurda doğa yürüyüşü düzenledi.

6 / 16 Sonbaharın büyüleyici renkleri Gümüşhane'yi sardı

Sonbahar mevsimini renkli yaprakların gölgesinde geçirmek isteyenler için ideal bir destinasyon olan Gümüşhane’de ilk sonbahar etkinliğini “Sonbahara merhaba” sloganıyla gerçekleştiren GÜDAK üyeleri Yayladere köyü Kostan Dağı orman yolundan başladıkları yürüyüşü Erdemler köyü kırsalındaki cennet gibi vadiyi aşarak Dölek köyünün eşsiz manzarasında sonlandırdı.

7 / 16 Sonbaharın büyüleyici renkleri Gümüşhane'yi sardı

Zaman zaman hafif yağmur altında gerçekleşen etkinlikte sporcular renk cümbüşüne dönen yürüyüş yolları boyunca gördükleri manzaralar karşısında unutulmaz anlar yaşarken, doğada organik olarak bulunan meyvelerden toplamayı da ihmal etmedi.

8 / 16 Sonbaharın büyüleyici renkleri Gümüşhane'yi sardı

Etkinliğe katılmak için Bayburt’tan gelen sporculardan Fatma Cebeci, “Yine çok güzel bir rotada yürüdük. Doğa bizi bugün sarı, kırmızı ve yeşilin farklı tonlarıyla karşıladı. Çok güzel bir etkinlik oldu. Ben her yaştan insanı doğaya davet ediyorum. Özellikle gençlerimizin ekrandan kafalarını kaldırıp doğaya çıkmasını ve sonbaharın bu güzel ahengiyle buluşmasını tavsiye ediyorum” dedi.

10 / 16 Sonbaharın büyüleyici renkleri Gümüşhane'yi sardı

11 / 16 Sonbaharın büyüleyici renkleri Gümüşhane'yi sardı

13 / 16 Sonbaharın büyüleyici renkleri Gümüşhane'yi sardı

14 / 16 Sonbaharın büyüleyici renkleri Gümüşhane'yi sardı

16 / 16 Sonbaharın büyüleyici renkleri Gümüşhane'yi sardı





VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap