A+ A-
Yorum
10

2025 Türkiye Kültür Yolu Festivali hangi şehirlerde olacak?

Yayın Tarihi: 27.09.2024 - 17:24
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "2025 Türkiye Kültür Yolu Festivali 20 şehirde gerçekleştirilecek. Bu yılki rotamızı oluşturan 16 şehrimize ek olarak Malatya, Manisa, Mardin ve Kayseri de festival takvimimizde önümüzdeki yıl yerlerini alacaklar" dedi.
Kaynak:AA

Mehmet Nuri Ersoy, 2025 yılı için hazırlık çalışmalarının tamamlandığını aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"2025 Türkiye Kültür Yolu Festivali 20 şehirde gerçekleştirilecek. Bu yılki rotamızı oluşturan 16 şehrimize ek olarak Malatya, Manisa, Mardin ve Kayseri de festival takvimimizde önümüzdeki yıl yerlerini alacaklar. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Şüphesiz bu şehirlerimiz, muazzam tarih ve kültürleriyle festivalimize yeni değerler, zenginlikler katacaktır. Amacımız şehir sayımızı artırarak, özellikle uluslararası alanda ülkemizin eşsiz kültür ve sanat varlığını, tarihini ve medeniyet mirasını bütünüyle ortaya koyacağımız muazzam bir sahne oluşturmak."

 

Kazanımları koruyarak yeni başarı hikayeleriyle yarınları ihya edeceklerinin altını çizen Ersoy, "Ben bu muazzam metropolün sosyal hayatında kültür-sanatı zirveye taşımamıza ve bunu yaparken tarihi ihya, yeni eserleri inşa etmemize en güçlü şekilde destek veren bütün paydaşlarımıza, katılımlarıyla Türkiye Kültür Yolu Festivali'ne hayat veren, renk ve değer katan yerli ve yabancı bütün sanatçılarımıza şükranlarımı sunuyorum." değerlendirmesini sözlerine ekledi.

 

Konuşmanın ardından programa katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy ile Bakan Yardımcıları Batuhan Mumcu, Nadir Alpaslan, Serdar Çam, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Sinema Genel Müdürü Birol Güven, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanı Coşkun Yılmaz ve Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü Selim Terzi'nin de aralarında bulunduğu protokol katılımcıları sahnede fotoğraf çekildi.