SON DAKİKA



Haber > Gündem > 28 Şubat'ta 3. dalga

28 Şubat'ta 3. dalga

25 Nisan 2012 Çarşamba - 10:03




Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat operasyonunda sabah saatlerinden itibaren üçüncü dalga başladı.





Operasyon kapsamında İstanbul'da 3, Ankara'da 6, İzmir'de 3 ve Kars'ta 1 olmak üzere toplam 13 adreste arama yapılıyor. İstanbul'da Albay Atilla Kurtay, Emekli Albay Mehmet Aygüner ve Emekli Yüzbaşı Tanju Sirmen'in evi de aranan noktalar arasında. Ankara'da arama yapılan noktalardan biri de Milli Savunma Bakanlığı lojmanlarında bulunan Albay Yahya Kemal Yakışkan'ın evi. Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliğinden yapılan açıklamada 7'si muvazzaf 6'sı emekli olmak üzere 13 asker hakkında gözaltı kararı bulunduğu belirtildi. Hakkında gözaltı kararı bulunan isimlerden, emekli Orgeneral Fevzi Türkeri'nin evindeki arama ise sona erdi. Türkeri, gözaltına alındı ve Ankara Emniyeti'ne götürüldü. 28 Şubat'a yapılan ilk operasyonda aralarında emekli orgeneral Çevik Bir'in de olduğu 18 kişi tutuklanmıştı.  İkinci operasyon ise geçtiğimiz hafta yapıldı. İkinci dalgada emekli tümgeneral Erol Özkasnak'ın da aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklandı. Operasyonların o dönem Batı Çalışma grubu bünyesinde çalışan askerlere yönelik yapıldığı belirtiliyor.
  26 KİŞİ TUTUKLU Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü soruşturmada ilk dalga 12 Nisan'da gerçekleşmiş, dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir dahil 18 kişi tutuklanmıştı. 19 Nisan'daki ikinci dalgada da dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Erol Özkasnak dahil 8 kişi tutuklanmıştı. İki dalga sonunda soruşturma kapsamında tutuklanan kişi sayısı 26'ya yükseldi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap