SON DAKİKA



Haber > Gündem > 3 ilde HDP protestosuna polis müdahalesi

3 ilde HDP protestosuna polis müdahalesi

04 Kasım 2016 Cuma - 14:40




Ankara, İstanbul ve Antalya'da HDP'lilerin gözaltına alınmasını protesto eden gruplara polis müdahale etti.





Ankara'da HDP Eş Genel Başkanları ve HDP milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto eden gruba polis biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti. Polis, grupta bulanan bazı kişileri gözaltına aldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında HDP Eş Genel Başkanları ve HDP milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto etmek için aralarında DİSK Başkanı Kani Beko ve KESK Başkanı Lami Özgen'in bulunduğu gruba, polis ekipleri Ankara Yüksel Caddesi'nde müdahale etti. Polis ile grupta bulananlar arasında arbede çıktı. Polis, polis biber gazı ve plastik mermiyle müdahale ettiği gruptan bazılarını gözaltına aldı.

ankara-ve-istanbul-da-hdp-lilerin-gozalti-8927903_6155_m.jpg

İSTANBUL'DA POLİS MÜDAHALESİ

Esenyurt'ta HDP Eş Genel Başkanları ve milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto eden gruba polis müdahalede bulundu.


Haklarında başlatılan soruşturmalar kapsamında ifadeye gitmeyen, aralarında HDP Eş Genel Başkanlarının da bulunduğu milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto için HDP Esenyurt İlçe Başkanlığı ve Fatih Mahallesinde gruplar toplandı.

Polis, eylemin yasa dışı olduğu ve dağılmaları yönündeki uyarılara aldırış etmeyen gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Müdahalenin ardından gruptakiler ara sokaklara dağıldı.

Çıkan arbedede uyarılara rağmen dağılmayan ve polise direnen 4 kişiyi gözaltına aldı.

Çevik kuvvet ekipleri ve zırhlı araçların Esenyurt'taki güvenlik önlemi sürüyor.

ankara-ve-istanbul-da-hdp-lilerin-gozalti-8927903_5898_m.jpg


ANTALYA'DA DA GÖZALTILARI PROTESTO EDEN GRUBA MÜDAHALE

Antalya'da da, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile bazı milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto etmek isteyen gruba, polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Polis, HDP İl Eş Başkanı İhsan Nergiz'in de aralarında bulunduğu 5 kişiyi gözaltına aldı.

ankara-ve-istanbul-da-hdp-lilerin-gozalti-8927903_524_m.jpg

İKAZLARA RAĞMEN YÜRÜMEK İSTEDİLER

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto etmek isteyen bir grup, saat 12.30'da HDP İl Başkanlığı binasından çıkarak Cumhuriyet Meydanı'na yürümek istedi. Polis, yürüyüşün kanunsuz olduğunu belirterek, gruba il binasına dönmesi uyarısında bulundu. İkazlara rağmen yürümek isteyen grubun önü, çevik kuvvet ekiplerince kesildi. Gruptakilerin yürümekte direnmesi üzerine biber gazıyla müdahale edildi. Ardından hazır bekletilen toplumsal olaylara müdahale aracından (TOMA) eylemcilere tazyikli su sıkıldı.


Polis, eylemcilerden, aralarından HDP İl Eş Başkanı İhsan Nergiz'in de bulunduğu biri kadın 5 kişiyi gözaltına aldı. Diğer eylemciler ise müdahaleden sonra HDP İl binasına döndü. Polis, binanın çevresinde yoğun güvenlik önlemi alarak beklemeye başladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap