SON DAKİKA



Haber > Gündem > ABD; vize'yi Barzani'ye verdi!

ABD; vize'yi Barzani'ye verdi!

17 Ekim 2017 Salı - 08:43








Dünyanın şeytanı Amerika ile “vize mize”yi birbirine karıştırarak yaşanan gelişmeler ülkenin gündeme otururken, neleri unutturmaya başladı? Hiç düşündünüz mü? Size sorarım: “Vize sorunu içeri girince, dışarıya neyi yolcu etti?” Biri çıkar da; “Gündeme vize geldi, Barzani gündemden gitti” der ise “haksızsın” diyebilir misiniz?

***

BUNDAN DAHA BETERİ OLUR MU?

Evet, söz konusu Trabzon ve O’nun elde kalan kırık dökük tek markası olan Trabzonspor ise sorarım size; “İçine düşülen rezaletten beter daha ne olabilir?” Hiçbir şey! Ama bir yerde akıl iyi ile kötünün farkına anlayacak mukayese yetisini kaybetmiş, vicdan da işlevini yitirmiş ise; “En beteri budur.” Diyebilirsiniz ki; “Beterin de beteri var!” Yok yok! Bundan daha beteri yok...

***


MARK TWAIN'İN DEDİĞİ GİBİ...

Şu sıralar değişik türde birkaç kitabın sayfalarını parça parça açarak okuyabilmenin mücadelesini veriyorum! Görüyor musunuz; “En yüksek medeniyette bile en büyük ayrıcalık olan kitap okumayı” bile artık kendimle mücadele ederek becerebiliyorum! Bana göre “çok acı”, size göre “oldukça düşündürücü” bir durum diyelim mi? Desek de, demesek de gerçek bu! * Kitaplardan biri Mark Twain’in; “İnsan, Kendinde Olmayanı Arar-Aforizmalar” adlı kitabı. Kitabın 74’üncü sayfasındaki şu bölümü buraya aktarayım. Size bu satırlar neyi, nereyi, ya da kimleri hatırlatıyor? Bunları düşünerek okuyun, değerlendirin. * “İnsanlık, azınlıklar tarafından güdülür, çoğunluğun yönetimi belki de hiç yaşanmadı. Duygularını ve inançlarını köreltmiş olan halk, sesi en çok çıkan bir avuç insanın peşine takılır. Yaygaracı bir avuç insan bazen haklıdır, bazen de değildir; fakat kalabalık peşlerinden geldiği sürece bunun bir önemi yoktur.”

***

İMAN İLE PARA...

Geçen hafta sonu, gündemi konu edinen dizilerden olan “İsimsizler”i seyrederken, oyunculardan biri Peygamber Efendimizin; “Vatan sevgisi imandandır” hadisini zikretti. Etti etmesine de, çok değil bundan 20-25 yıl önce bazı güruhun bu sözün hadis olmadığını iddia edecek derecede gaflet ve delaleti içine düştüklerini de hatırlatmadı değil. Bu gaflet ve delaletten hâlâ vazgeçmeyenler de var, geçenler de! Girin internette arama motorlarına, karşınıza çıkar. Çıkar çıkmasını da, dizide bu hadisin ardından; “İmanı olanın, para sevgisi olmaz” ifadesi de zikredilince, aklımdan geçenlerin bana neleri ve kimleri hatırlattığını bir bilseniz yok mu?


***

HACI BEKTAŞ VELİ'Yİ ANARKEN...

“Hararet nardadır, sacda değildir, Kerâmet baştadır, taçta değildir, Her ne arar ise kendinde ara, Kudüs’te, Mekke’de, hacda değildir.” Böyle diyor, şu sıralar anılan Hünkâr Hacı Bektaş Veli. Diyor demesine de ben diyeyim “ümmet”, siz söyleyin “millet” öyle mi düşünüyor, yapıyor? Suçu, kabahati önce kendinde arıyor mu? Ne gezer! Başına, aşına gelen iyiliklere “Ben yaptım” diye sarılıyor. Kötülüklere ise; “O sebep oldu. Bu neden oldu” diyor. Kimse bulamazsa, “Ne yapalım Allah’tan” diye günaha giriyor. Günaha giriyor. Çünkü Cenab-ı Allah Kur’an-ı Kerim’de; Nisa suresinin 79’uncu ayetinde; “Sana ne iyilik gelirse Allah’tandır. Sana ne kötülük dokunursa kendindendir” buyuruyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap