AFAD'dan Balıkesir'e 25 milyon liralık acil yardım ödeneği
Yayın Tarihi: 28.10.2025 - 20:36 | Güncelleme Tarihi: 28.10.2025 - 13:00
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Balıkesir’de meydana gelen deprem sonrası bölgedeki çalışmalara destek olmak amacıyla Balıkesir Valiliği’ne 25 milyon TL Afet Acil Yardım Ödeneği gönderildiğini duyurdu.
Kaynak:HABER MERKEZİ
Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Pazartesi akşam saat 22.48'de 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Balıkesir'in yanı sıra İzmir, Bursa, İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli ve Sakarya'da olmak üzere Marmara ile Ege bölgelerindeki birçok ilde de hissedilen depremin 5,99 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.
AFAD'DAN BALIKESİR'E ÖDENEK
AFAD açıklamasında, “Devletimiz tüm kurumları ve imkânlarıyla aziz milletimizin yanındadır” ifadelerine yer vererek, bölgedeki çalışmalara destek sağlanması amacıyla Balıkesir Valiliği'ne 25 milyon liralık acil yardım ödeneği gönderildiğini duyurdu.

CAN KAYBI YAŞANMADI
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremin ardından yaptığı değerlendirmede, daha önce meydana gelen, hemen hemen aynı büyüklükteki depremden olumsuz etkilenen ve kullanılmayan 3 binanın ve 2 katlı bir dükkanın yıkıldığını belirterek, bu binalarda yaşayan olmadığını dile getirdi.
Yerlikaya, "Herhangi bir enkaz, can kaybı, yaralanma yok. Sadece sağlıktan aldığımız bilgi, 2 müracaatın olduğu yönünde. O da panikle ilgili düşme, yani atlama sebebiyle olan yaralanma var." dedi.

EĞİTİME ARA VERİLDİ
Balıkesir Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Sındırgı ilçesinde 27 Ekim saat 22.48'de 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiği hatırlatıldı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Deprem nedeniyle il genelinde 28 Ekim'de bir gün süreyle eğitim veren tüm okullar tatil edilmiş olup kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personel idari izinli sayılacaktır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Allah ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun.
