SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ahmet Hamdi Çamlı: ''Laiklik anayasal bir problemdir, tartışılmalı!''

Ahmet Hamdi Çamlı: ''Laiklik anayasal bir problemdir, tartışılmalı!''

10 Nisan 2021 Cumartesi - 20:24




Cumhurbaşkanı Erdoğan'a en yakın isimlerden biri olan AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, 10 Nisan 1928 günü Anayasa'dan çıkarılan "Devletin dini, İslam dinidir" maddesini hatırlatarak laiklik için "Anayasal bir problemdir, tartışılmalı" dedi.





AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, sosyal medya hesabından "Laiklik ihdasının 93. yıl dönümü..." notuyla bir paylaşım yaptı.

Çamlı’nın, 10 Nisan 1928’de "Devletin dini, İslam dinidir" şeklindeki 2. Maddenin Anayasa’dan çıkarılmasının yıldönümünde yaptığı açıklama şöyle:

"Din ve vicdan hürriyeti kostümü ile takdim edilmiş fakat İslâm'ı red, gavurluğu cebr edici, inanca zulüm aracı olarak uygulanışlarına da gani bir şekilde şahit olduğumuz, kılık kıyafete hatta kıla tüye bile burnunu sokucu hale bürünebilen 'Laiklik' anlayışı yönetici aklın inisiyatifine terk edilemez. Hiçbir ön kabul olmaksızın masaya yatırılması, gözden geçirilmesi gereken, mühim anayasal bir madde ve problemdir. Eşine benzer bir uygulamasına rastlanılmayan uygulamasıyla Türkiye tarihi gayet açık ve ortadadır..."

İŞTE O AÇIKLAMA:




Beğendim
2
Sevdim
0
Beğenmedim
4
Üzgün
2
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap