A+ A-
Yorum
10

Ahmet Musaoğlu ile...

Yayın Tarihi: 25.02.2016 - 09:38 | Güncelleme Tarihi: 25.02.2016 - 09:37

Geçen Pazar sabahı, Trabzon kültüründe vazgeçilmez bir yeri olan (sanırım yemeiçme ile ilgili olduğu için) Peynirli-Kıymalı muhabbetinin Meydan’daki merkezi olan Ertuğrul Fırını’nda Sevgili Ahmet Musaoğlu ile karşılaştık. İnsan olmanın en önemli hasletlerinden merak güdüsünü, araştırmacı kişiliği ile ilim üzerinden kullanmayı iyi beceren has adamlardan biri olan Yazar Sayın Musaoğlu ile ayaküstü 3-5 kelâm etmenin bile zevki, biraz sonra atıştırdığımız peynirliden kat kat fazla oldu. Bir kaç cümle de bir seçim üzerine yaptık. Demokrasi açısından “hak” olan seçilmenin liyakate uygun düşmesi düşüncesi üzerinde birleştik. Ve özetle vardığımız nokta; “Haddini bilene hak” olması gereken bir seçim oldu. Bu vesile “Tanrısal gerçekler bilinmeden, insani gerçekler bilinemez” merkezli hareket eden Sayın Musaoğlu’na takdirin çok üzerindeki araştırmaları ve bunları “söz uçar yazı kalır” diyerek, sunduğu kitapları için tebrik ve teşekkür etmemiz gerekiyor.

KÜLLİYE(N) YANLIŞ!

Nerden bilsin ahali kelimenin manasının ne olduğunu? Çünkü; Türkçe’deki 120 bin kelime içinden 300-500’ünü ya biliyor, ya da uydurarak konuşuyorlar! Nereden bilsinler; Türk Dil Kurumu’nun “Külliye” kelimesinin anlamını “Bir caminin çevresinde cami ile birlikte kurulmuş medrese, imaret, kitaplık, hastane vb. yapıların tümü” olduğunu ve Arapça’dan geldiğini? Onun için, Türk Dil Kurumu’na kulak verecek olursak, caminin çevresinde kümelendirilmedikten sonra, şu “Külliye” işi, “külliyen” yanlıştır!

PKK, YDG-H İLE UNUTTURULUP AKLANIYOR..

Ben diyeceğim ki; “Alemi kör ve sağır sanıyorlar”, siz diyeceksiniz ki; “El alemi aptal yerine koyuyorlar.” Ama galiba bu ahalinin epey kısmı benim ve sizin dediğiniz gibi olmuş vesselam. Olmayanlar da, ‘olmaya aday!..’ Baksanıza; başındaki katil İmralı’da, kendisi de harf değişikliği ile siyaset sahnesinde aklanmanın hesabını güden projenin sonuçlanmasını bekliyorlar. Katil sürüsü olarak bilinen (en azından silinmek istenen resmi kayıtlar ile bizim bildiğimiz şekliyle) PKK’nın, yani ‘Partiya Karkerên Kurdistan’ın (Kürdistan İşçi Partisi) isminin YDGH’ye, yani Yurtsever Devrimci Geçlik Hareketi’ne dönüştürülmesi işlemi adım adım, yuttura yuttura, sindire sindire tamamlanmak üzere.

Yani, yakın bir gelecekte PKK ismi unutturulacak (tıpkı Apo’nun canilikleri gibi), ardından da malum plan, İmralı tahliyesi ile uygulamaya konulacak. Göreceksiniz... (Bu satırlar, birileri PYD ile birlikte hareket ederken, yani bundan yaklaşık 2 yıl önce kaleme alınmıştır.)