A+ A-
Yorum
10

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten CHP'li Özel'e din eğitimi tepkisi ve Kazakistan için net mesaj: Şartlar ne olursa olsun yanındayız

Yayın Tarihi: 10.01.2022 - 18:48 | Güncelleme Tarihi: 10.01.2022 - 18:47
Son dakika haberine göre; AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Çelik'in açıklamalarının satır başları şöyle; Sayın Kılıçdaroğlu televizyon programına çıktı, gerçekle alakası olmayan bir sürü iddiada bulundu. Hem Ulaştırma Bakanımız hem Meclis başkanımız gereken cevabı verdiler. Siyasette tabii ki rekabet olacaktır. Farklı görüşler olacaktır. Mesela öğretmenler gününde, Kılıçdaroğlu AK Parti'ye destek veren öğretmenleri hedef alan bir konuşma yaptı. Sırf AK Parti'ye oy veriyor diye bir grubu hedef göstermek kutuplaştırma siyasetidir. Vali ve kaymakamları hedef alan bir konuşma yaptı. Bürokratlara, seçilmiş hükümeti dinlememe talimatında bulundu.

En son grup başkanvekiliniz çıktı çocukların din eğitimi almasına, doğrudan saldırıda bulunan yaklaşım ortaya koydu. Demokratik siyaseti geçmişte vesayet yoluyla çalıyorlardı şimdi de demokrasinin kazanımlarını yok etmeye çalışarak yapmaya çalışıyorlar. Biraz daha sağ duyulu, toplumun değerleriyle barışık, toplumun şimdiye kadar ki kazanımlarını koruyan bir siyaset dili bu kadar zor olmaması gerekir. Biraz yol gidiliyor, ilk kritik kavşakta eski zihniyet kendisini ortaya çıkarıyor.

Sayın Kılıçdaroğlu devletin güvenlik güçlerinin kendisini dinlediğini söylüyor. Herhangi bir belge tutum ortaya konulmadı. Arkasından 'Partimizi, belediye başkanlarımızı dinliyor' dediler. Siyasi yıkım budur. Bu arkadaşlarımız, kutuplaşmadan bahsederken asıl kutuplaşmayı toplumun değerleriyle yapısal bir sorun haline geldiğini net bir şekilde anlayıp bu yapısal sorunu çözmelidirler. Ellerine fırsat geçerse bu kazanımları altüst etmek için kullanacak pek çok kişi var. Hâlâ kinle siyaset yaptıklarını görüyoruz. Köprü kuran bir dilden herkes kazanır. Başka türlü davrandıkları zaman buna cevap vermek durumunda kalıyoruz.

KAZANİSTAN'DA YAŞANAN SON GELİŞMELER

Kazakistan'daki durumu çok yakından takip ediyoruz. Kazakistan ile köklü ilişkilerimiz var. Burada ortaya çıkan tabloyu yakın bir şekilde takip ediyoruz. Kazak halkının istediği şekilde Kazakistan'ın barışını koruyacak şekilde bu sıkıntılı günlerin de geride bırakılmasıdır. Türkiye, her zaman Kazakistan'ın yanında olacaktır. Şartlar ne olursa olsun Kazakistan'ın yanındayız.

En trajik haberlerden birisi şu: Avusturya'nın bir başbakanı vardı, ırkçılığıyla öne çıkmış bir şahıstı. Bütün bir siyasi hayatını Türkiye düşmanlığı üzerine kurmuş bir şahıstı. Bu şahsın Avrupa Hoşgörü ve Uzlaşma Konseyi'nin başına geleceğine dair haber var. Müslüman ve Türkiye düşmanlığıyla öne çıkan bir şahsın, böyle bir göreve getirilmesi Avrupa'da aşırı sağcılara karşı verilen mücadeleye zarar verecektir.

İSRAİL'E TEPKİ

İsrail'de olumsuz gelişmeler olmaya devam ediyor. Bunlar iki devletli çözümü imha eden yaklaşımlardır. Bunu bir kere daha kınıyoruz, yeni yerleşim yerlerine onay verilmesini. Biz çabalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

SORU - CEVAP

MACRON'UN TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALAN SÖZLERİ

Açıklamayı gördüm. Türkiye'nin faaliyetleri herhangi bir emperyal faaliyet içermiyor. Son birkaç yıldır bütün bir dış politika seferberliği Erdoğan ve Türkiye karşıtlığı üzerine kurulu. Yakın zamanda Macron, Libya'da Hafter'e destek verdi Hafter'de arkasında bir sürü toplu mezar bıraktı. Fransa dönem başkanlığını devraldı. Fransa ve AB bayrağı Paris'te yan yana asılmıştı. Macron'un gözleri önünde AB Bayrağı aşağıya indirdi. Macron bizi medeni bulsun diye Doğu Akdeniz'deki hak ve menfaatlerimizden vaz mı geçelim? Medeniyet anlayışını sayın Macron'a hediye ediyoruz.

HDP'Lİ VEKİLİN TERÖRİSTLE FOTOĞRAFI

Sayın Şentop Yüce Meclis’in hukukunu korumak, Yüce Meclis’in asaletini, onurunu korumak için gerekli açıklamayı yapmıştır. Bir Meclis Başkanı olarak bu Gazi Meclis’in böyle çirkin görüntüyle yan yana gelmemesi için gerekli irade ortaya koymuştur Sayın Meclis Başkanımızı buradan tebrik ediyoruz. Dünyanın hiçbir demokrasisi egemenliğini yok etmek isteyen, hukuk devletini yok etmek isteyen terör karşısında taviz veremez. Meclis imkanları terör propagandasına dönüştürüldü. Kendisine saygısı olan bir devlet buna müsaade etmez. 

Muhabir/Editör:Hamdi Usta
Etiketler