AK Parti'de bir Fatma Betül Sayan depremi! ''Yargılanırken görmek istiyoruz!''
Yayın Tarihi: 04.11.2026 - 11:20 | Güncelleme Tarihi: 04.11.2026 - 11:49
Şamil Tayyar, fon soruşturmasına ilişkin AK Parti içindeki tepkileri anlattı. Fatma Betül Sayan Kaya hakkındaki sözleri gündem oldu.
Fon soruşturmasıyla ilgili tartışmalar sürerken eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.
Tayyar, parti içindeki tepkilerin giderek yükseldiğini öne sürerek bir ildeki toplantıda dile getirilen “Fatma Betül Sayan'ı yargılanırken görmek istiyoruz” sözlerini paylaştı. Tayyar, salondaki katılımcıların bu çıkışı ayakta alkışladığını iddia etti.

Fon soruşturmasında Fatma Betül Sayan Kaya'nın adı gündemde
Kamuoyunda geniş yankı uyandıran fon soruşturması kapsamında bugüne kadar çok sayıda kişi tutuklandı. Soruşturmada eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile eşi İlyas Kaya'nın isimlerinin gündeme gelmesi de tartışmaları beraberinde getirdi.
Basına yansıyan bilgilere göre Kaya çiftinin Özata Denizcilik hisselerine yaklaşık 163 milyon lira yatırım yaptığı, birkaç ay sonra ise 2,17 milyar liralık satış gerçekleştirdiği öne sürüldü. Gelişmelerin ardından Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etti.
Kaya çifti, 7 Ekim'de soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Çiftin elde ettiği yaklaşık 1,86 milyar liralık kazancın ise savcılık izniyle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) hesabına aktarıldığı bildirildi.

Şamil Tayyar: Tepkiler AK Parti içinden yükseliyor
Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda fon soruşturmasına yönelik en güçlü tepkilerin parti içinden geldiğini savundu.
Yaşananları siyasette alışılmışın dışında bir gelişme olarak değerlendiren Tayyar, AK Parti'nin 25 yıllık siyasi geçmişine rağmen parti içindeki reflekslerin güçlü olduğunu ifade etti. Tayyar, bu duruma örnek olarak bir ilde gerçekleştirilen parti toplantısında yaşandığını söylediği olayı anlattı.
,
Toplantıda Fatma Betül Sayan Kaya için dikkat çeken sözler
Şamil Tayyar'ın aktarımına göre, söz konusu toplantıda bir il başkan yardımcısı ayağa kalkarak fon soruşturmasına tepki gösterdi ve Fatma Betül Sayan Kaya'nın yargılanmasını istedi.
Tayyar, toplantıdaki konuşmayı şu sözlerle aktardı:
“Biz Fatma Betül Sayan’ı yargılanırken görmek istiyoruz.”
Eski milletvekili, bu çıkışın kişisel bir husumet ya da anlık tepki olarak değerlendirilebileceğini ancak salondaki herkesin söz konusu talebi ayakta alkışladığını öne sürdü.
Tayyar'ın paylaşımı, fon soruşturmasının siyasi yansımaları ve AK Parti içindeki tepkilere ilişkin tartışmaları yeniden gündeme taşıdı.