SON DAKİKA



Haber > Gündem > AK Parti'den asgari ücret açıklaması: Güçlü bir artış yapacağız

AK Parti'den asgari ücret açıklaması: Güçlü bir artış yapacağız

08 Ekim 2022 Cumartesi - 16:24




AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, katıldığı programda yıl başında asgari ücrete yapılacak zam hakkında konuştu. Sarıeroğlu, tüm kesimlerin beklentilerini karşılayacaklarını açıkladı.





Kırıkkale’de düzenlenen "2023’e Doğru Şehir Buluşmaları" programında Asgari ücrete yapılacak zam hakkında önemli açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, “ Asgari ücret ile ilgili de güçlü artışların yaşanacağı bir dönem olacak" açıklamalarında bulundu.

Türkiye’nin dünyada en fazla büyüyen ülkeler arasında yer aldığını iddia eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne 80 maddelik torba kanunun sevk edildiğini duyurdu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, tüm kesimlerin beklentilerini karşılayacak düzenlemeleri yapacaklarını ifade etti.

Dönem şartlarına göre yani aniden yükselen enflasyona göre asgari ücrette güçlü artışlar yapacaklarını söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, "Bütçe sürecinden sonra da yine emekçilerimizin başta ’EYT’ olmak üzere sözleşmelilerin kadro konusu olmak üzere arkasından asgari ücretimizin yine o dönemki şartlar değerlendirilerek asgari ücretle çalışan vatandaşlarımızın; kaldı ki asgari ücret sadece asgari ücretle çalışanları etkilemiyor. Sosyal yardımlar başta olmak üzere engelli aylıkları, evde bakım aylıkları, yaşlı aylıkları ve her alanı etkiliyor. Bütün işyerlerindeki ücret skalalarını da bu tip artışa etki eden bir sosyal denge ücretidir aslında. Bu anlamda asgari ücret ile ilgili de güçlü artışların yaşanacağı bir dönem olacak" açıklamalarında bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, 84 milyon vatandaş için Türkiye’nin geleceği için güçlü bir şekilde çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap