SON DAKİKA



Haber > Gündem > AK Partili eski bakandan AK Parti'yle ilgili ortalığı karıştıracak sözler

AK Partili eski bakandan AK Parti'yle ilgili ortalığı karıştıracak sözler

14 Ocak 2022 Cuma - 11:13




AK Partili eski Devlet ve Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek, AKP kurulmadan önce ABD’li bir müsteşarın kendisine AKP’yi tarif ederek yeni kurulacak bir partinin başarılı olup olmayacağını sorduğunu söyledi.





Bir dönem Devlet ve Kültür bakanlıkları görevlerinde bulunan Namık Kemal Zeybek, TELE1’de katıldığı programda AK Parti’nin kuruluş dönemine ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Zeybek, AK Parti kurulmadan önce ABD’li bir müsteşarın kendisine AK Parti’yi tarif ederek, böyle bir partinin başarılı olup olmayacağını sorduğunu söyledi.

Zeybek şu ifadeleri kullandı:

“Kendilerini devleti, rejimi ve cumhuriyeti korumakla görevli sayan bir ordu vardı. Bunlara zinde güçler deniliyordu. Bugünkü iktidar ‘Biz ne kadar oy alırsak alalım zinde güçler bizi iktidarda bırakmıyorlar. Öyleyse dışardan destek bulmalıyız’ anlayışıyla Amerika’ya kucaklarını açtılar. Bana, Ankara’da gelen bir ABD müsteşarının söylediği şuydu ‘Anavatan Partisi gibi bir parti kurulsa muhafazakarların öncülüğünde milliyetçilerin ve liberallerin katılımıyla bir parti kurulsa sizce başarılı olur mu?’ dedi.”

Beğendim
2
Sevdim
2
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap