SON DAKİKA



Haber > Gündem > Akaryakıt pompasına sabotajın faili belli oldu: ABD ve İsrail çıktı!

Akaryakıt pompasına sabotajın faili belli oldu: ABD ve İsrail çıktı!

31 Ekim 2021 Pazar - 15:10




Akaryakıt fiyatları Türkiye'nin gündemden düşmezken, İran'da akaryakıt istasyonlarına sabotaj düzenlenmişti. Akaryakıt sabotajının faili ortaya çıktı. ABD ve Siyonist İsrail'in yaptığı öne sürüldü.





Türkiye'de Eşel Mobil Sistemi gereği uygulanan ÖTV'den karşılama limitinin dolması nedeniyle zam üstüne zam gelen akaryakıt fiyatları, tüm dünyada büyük sıkıntılara yol açıyor. 

Yapılan zamlarla Türkiye'de akaryakıt fiyatları 9 TL'ye dayandı. Avrupa'da akaryakıt fiyatları zamlandıkça zamlandı. İran ise akaryakıt istasyonlarına yapılan siber saldırıyla sarsıldı.

Başkent Tahran dahil olmak üzere İran genelindeki benzin istasyonlarında ani benzin kesintisi oluştu.

İstasyonlarda uzun araç kuyrukları oluşurken, akaryakıt pompaları çalışmadı.

Akaryakıt istasyonlarına yapılan siber saldırının arkasında ABD ve Siyonist İsrail çıktı. İran Sivil Savunma Kurumu Başkanı General Gulamrıza Celali, ülkenin benzin sistemini kilitleyen siber saldırının ABD ve İsrail tarafından yapıldığını söyledi.


Devlet televizyonuna verdiği röportajda Celali, yapılan istihbarat analizlerine göre benzin sistemine yapılan siber saldırının yabancı bir ülke, ABD ve İsrail tarafından yapıldığını şu ifadelerle anlattı: "Siber saldırı ara yazılım bölümünde gerçekleştiği ve oldukça karmaşık olduğu için temizlenmesi çok zor. Bu demir yolu ve limana yapılan saldırı ile benzerlik arz ediyor. Bize göre bu saldırı kesin olarak ABD ve Siyonistlerin vasıtasıyla yapılmıştır."

Öte yandan Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Siyonist İsrail tarafından yapılan saldırının "ne ilk ne de son" olduğunu belirterek, yetkililerden buna hazırlıklı olmalarını istemişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap