SON DAKİKA



Haber > Gündem > Akıncı İHA, İran'da tartışmaya yol açtı: 'Füzelerimizin yeri ifşa oldu'

Akıncı İHA, İran'da tartışmaya yol açtı: 'Füzelerimizin yeri ifşa oldu'

20 Mayıs 2024 Pazartesi - 16:46




Türkiye'den hareket eden Akıncı İHA'nın tespitlerinin ardından İran Kızılayı, Cumhurbaşkanı Reisi'ye ait helikopter enkazının yerini buldu. Ancak Akıncı'nın devreye girmesi İran'da başka panik havasını da beraberinde getirdi.





Türkiye'nin, İran Cumhurbaşkanı Reisi ve bazı yetkililerin geçirdiği helikopter kazasına ilişkin arama faaliyetlerinde görevlendirdiği Akıncı İHA, helikopterin enkazın ısı kaynağını tespit ederek koordinatlarını İran makamlarıyla paylaştı. 

"ZAFİYET" OLARAK YORUMLUYORLAR

İran medyası, düşen helikopterin yerini tespit etmek için ülkede uçuş gerçekleştiren Akıncı İHA'sının ülkenin askeri tesisleri ve füze merkezleri üzerinden uçtuğunu öne sürdü. Tehdit olarak kullanılan füzelerin yerinin tespit edilmesinden endişe duyan İran medyası, bunu da " Türkiye'ye karşı zafiyet" olarak nitelendiriyor.

Akıncı İHA, İran'da tartışmaya yol açtı: 'Füzelerimizin yeri ifşa oldu' - Resim : 1

SELÇUK BAYRAKTAR'DAN PAYLAŞIM


Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, görevini tamamlayarak Türkiye'ye dönen Akıncı İHA ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Anayurduna hoş geldin Bayraktar Akıncı. İran halkına tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

Akıncı İHA, İran'da tartışmaya yol açtı: 'Füzelerimizin yeri ifşa oldu' - Resim : 2

YÜZBİNLER AKINCI İHA'YI TAKİP ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Reisi, dün helikopterle, İran-Azerbaycan sınırında bir barajın açılış törenine katılmıştı. İran devlet televizyonu, Reisi'nin helikopterinin bölgeden dönerken sert iniş yapması suretiyle kaza meydana geldiğini; Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim'in de helikopterde bulunduğunu duyurmuştu. Arama kurtarma ekipleri, olumsuz hava şartları nedeniyle çalışmaların güçlükle sürdüğünü bildirmiş, İran, Türkiye'den havadan arama çalışması yapmak için insansız hava aracı (İHA) talep etmişti.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap