SON DAKİKA



Haber > Gündem > Alparslan Kuytul da Sezen Aksu'yu hedef aldı: Adem cahil değildi, şeytana uydu

Alparslan Kuytul da Sezen Aksu'yu hedef aldı: Adem cahil değildi, şeytana uydu

23 Ocak 2022 Pazar - 16:27




Furkan Vakfı kurucusu Alpaslan Kuytul da Sezen Aksu'yu hedef aldı.





İktidarı eleştiriler yöneltmesinin ardından teröre destek vermek ve suç örgütü kurmak gibi suçlamalarla iki yıl cezaevinde kalan Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul da Sezen Aksu'yu hedef aldı.  Alparslan Kuytul, ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ şarkısındaki "Cahil Adem ve Havva" sözleri nedeniyle iktidarın hedef gösterdiği Sezen Aksu'ya ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı: 

"Böylesi bir sözü bir Müslümanın söylemesi mümkün değil. Bir Müslümanın böylesi bir söze sessiz kalması da kabul edilemez. Bu söz ancak bir ateist tarafından söylenebilir... Sonradan peygamberlik mevkiisi verilmiş birisi hakkında cahil kelimesi kullanılamaz. O yasaklanan meyveyi yemiş olması cahillikten değil ki bir kere. Allah ona zaten öğretmişti: Şu ağaca yaklaşmayın ey Adem ile Havva. Zalimlerden olursunuz. Adem cahil değil. Cahil bilmeyendir. Adem biliyor. Allah ona öğretiyor. Buna cahillik denmez. Bu, şeytana uymaktır. Cahil olmayan, alim olan biri de şeytana uyabilir."

Alparslan Kuytul DEVA lideri Ali Babacan'ı da şöyle eleştirdi: "Bunu bir sanatçının fikir ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendiriyor. Bu bir kere hakarettir. Ali Babacan, sana 'Cahil Ali Babacan' deseler kabul eder misin? Yoksa dava açar mısın? Daha yeni parti kurmuşsun ama liderlik nedir bilmiyorsun. Lider böyle zamanlarda tepki göstermek zorundadır. Bunun neresi ifade özgürlüğü kapsamındadır. Bugün bunu hoşgörmeliyiz dersen demek ki yarın sen birisi başörtüsüne küfür etse ona da sessiz kalacaksın. Bu ne liderlik ne siyasetçilik ne de Müslümanlık."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap