SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ankara'da kritik toplantı

Ankara'da kritik toplantı

19 Temmuz 2016 Salı - 18:05




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, yarın yapılacak Milli Güvenlik Kurulu'ndan (MGK) önemli bir kararı açıklayacaklarını s





Kulislerden yansıyan ilk bilgilere göre, darbe girişimi ve terör örgütü mensupları, mevcut usuller dışında tek merkezden soruşturulacak ve yargılanacak. Silahlı kuvvetler ve yargı dahil bütün kamu personel rejimi değişecek. Dünya'da yer alan habere göre; MGK ve Bakanlar Kurulu'na sunulacak iki düzenlemeden ilki, kanlı darbe girişimi ile terör örgütünün mensuplarının soruşturma ve yargılanmasına yönelik merkezi bir yapının kurulması olacak. Bu yapı, darbe ve terör örgütü mensuplarına yönelik özel bir soruşturma ve yargılama usulünü uygulayacak. Buna uygun gerekli yasal ve ikincil mevzuat düzenlemesi için hazırlıklar başladı. Darbe girişiminin, TSK, yargı, MİT, emniyet, diğer sivil kamu kuruluşlarından iştirakçilerinin bulunması; bu kurulların her biri farklı soruşturma ve yargılama usullerine sahip olması nedeniyle büyük zorluklar doğacağı değerlendirildi. Bunun aşılması için deneyimli kolluk kuvvetlerinin de dahil edilebileceği bir merkezi soruşturma ve buna uygun bir yargılama usulü oluşturulması kararlaştırıldı. Tek bir noktadan soruşturma yapılabilmesine imkan verilmesi amaçlandı. Bu yeni soruşturma ve yargılama usulünün terör örgütü mensupları için de uygulanabilir olarak tasarlanması kararlaştırıldı.

Personel rejimi

İşareti daha önce verilen kamu personel rejimi değişikliğinin de kapsamının bu yeni olgu ışığında genişletilmesi önerilecek ikinci önemli konu olarak ortaya çıktı. Buna göre, uzun süredir gündemde olan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu çerçevesindeki personel rejimi, diğer kamu kurum ve kuruluşlarını da kapsayacak şekilde ele alınacak. TSK, Emniyet, yargı, kamu iktisadi teşekkülleri, üniversitelere ilişkin personel rejimleri de gözden geçirilecek. Bütün bunlarda ortak olmak üzere illegal yapılarla ilişkili olduğu ispatlananların işten atılması kolaylaştırılacak. İşe girişlerde mümkün olduğunca kapsamı geniş şekilde merkezi bir yapı kurulacak. Bu kuruluşlarda işe gireceklerin güvenlik soruşturmaları daha derinlere inebilecek.

YARIN AÇIKLAYACAĞIZ

Önceki gece Kısıklı'da darbe girişimini protesto edenlere hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hükümetimiz şu anda önemli bir hazırlığın içinde ve çarşamba günü inşallah Milli Güvenlik Kurulumuzu toplayacağız. Milli Güvenlik Kurulundan sonra da bir Bakanlar Kurulu toplantısı yapacağız ve Milli Güvenlik Kurulu ardından Bakanlar Kurulu toplantısıyla da önemli bir kararı açıklayacağız" dedi.


BİNALİ YILDIRIM DA YARINI İŞARET ETTİ

Başbakan Binali Yıldırım da partisinin grup toplantısında konuştu. Başbakan Yıldırım, "Yarın önemli kararlar alacağız. Artık kaybedecek zamanımız yok. Neyin nasıl yapılması gerektiğini biliyoruz. Bu olağanüstü şartlardan kurtulmanın yolunun ne olduğunu biliyoruz. Yarını bekleyelim. Çok güzel kararları vatandaşımızla paylaşacağız" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap