A+ A-
Yorum
10

Ankara'da tartıştı Atina'da sarıldı! Çavuşoğlu Dendias'a sarıldı

Yayın Tarihi: 31.05.2021 - 13:20 | Güncelleme Tarihi: 31.05.2021 - 13:18
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile görüşmek için Atina'ya gitti. Toplantı öncesinde Çavuşoğlu'nun, mevkidaşı Dendias ile sarılması dikkat çekti.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın Ankara ziyaretinde diplomasi teammülleri aşan açıklamalarda bulunmasının ardından dün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'a gitmişti.

Yunanistan ziyaretine Batı Trakya'dan başlayarak, Atina yönetimine mesaj veren Çavuşoğlu, Müslüman Türk Azınlık müftüleriyle bir araya geldi.

Dostluk Eşitlik Barış Partisinin (DEB) kurucusu merhum Dr. Sadık Ahmet'in Kahveci Mezarlığındaki anıt mezarını ziyaret eden Çavuşoğlu, kabristana çınar dikti.

ÇAVUŞOĞLU İLE DENDİAS SARMAŞ DOLAŞ

Akşam saatlerinde Atina'ya geçerek Yunan mevkiidaşı Dendias'ın verdiği yemeğe katılan Çavuşoğlu, samimi pozlar verdi.  Ankara ziyareti sırasında Dendias ile kameralar karşısında tartışan Çavuşoğlu’nun Yunan mevkidaşı Nikos Dendias'ı görünce samimi bir şekilde sarılması ise dikkat çekti.

BAKANLIĞA YÜRÜYEREK GİTTİLER

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile görüşecek olan Bakan Çavuşoğlu mevkidaşı Dendias ile görüşmenin gerçekleşeceği Maximos Sarayı'na yürüyerek gitti. Çavuşoğlu, Miçotakis ve Dendias ile üçlü görüşme gerçekleştiriyor. Toplantıda ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası gelişmeler ele alınıyor. Çavuşoğlu, Miçotakis ve Dendias'ın toplantı sonrasında saat 13.15 sularında basın açıklaması için kamera karşısına geçmeleri bekleniyor. 



Muhabir/Editör:Hamdi Usta