SON DAKİKA



Haber > Gündem > Asgari ücret zammı için yeni formül! Asgari ücrete ara zam olacak m? Temmuz ayında asgari ücret artacak mı?

Asgari ücret zammı için yeni formül! Asgari ücrete ara zam olacak m? Temmuz ayında asgari ücret artacak mı?

10 Haziran 2022 Cuma - 20:24




Asgari ücrete ara zam olacak mı? tartışması gündemden düşmüyor. Emekli ve memur zam oranının belirleneceği Temmuz ayı yaklaşırken milyonlarca kişi, 2022 Temmuz’da asgari ücret zammı olacak mı, ara zam yapılacak mı, asgari ücret ne kadar olacak" sorularını araştırıyor. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklamalar dikkat çekti. İşte asgari ücrette son tahminler...





Asgari ücrete zam gelecek mi, asgari ücrete ara zam olacak mı,  temmuz ayında asgari ücret artacak mı ? soruları gündemdeki yerini koruyor. Çalışanlar ve işverenler olmak üzere kamuoyunun genelinde bu konunun detaylarını merak edilip araştırıyor. Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları konuyla ilgili yeşil ışık olarak algılandı. İşte detaylar...

TEMMUZ AYINDA ASGARİ ÜCRET ARATACAK MI?

6 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Temmuz ayındaki enflasyon farkı artışlarıyla ücretlileri biraz daha rahatlatacağız. Yılbaşında tüm çalışanların durumlarını gözden geçirerek herkesin hakkını almasını temin edeceğiz. Sosyal yardım şemsiyemizi genişleterek hiçbir vatandaşımızın mağduriyetine izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM OLACAK MI?

Hatırlanacağı gibi daha önce de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den asgari ücretle ilgili olumlu sayılabilecek bir açıklama gelmişti. Bakan Bilgin, yaptığı açıklamada, "Temmuz ayında emekçilerin karşılaştıkları enflasyon farkına karşı düzenlemelerin hazırlığını yaptığımızı belirtmek isterim" ifadelerine yer vermişti.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücrette konuşulan formüllerden biri de 750 liraya yakın olan SGK piriminin devlet tarafından karşılanması bu paranın da 450 liralık asgari ücrete dahil edilmesiyle asgari ücretin 5 bin liraya çıkması bekleniyor.

Temmuz zammı ile beraber 6 ay için benzer bir formül uygulanabilir. Buna göre asgari ücret üzerindeki SGK ve işsizlik sigortası priminin Aralık ayındaki 'Asgari Ücret Tespit Komisyonu' toplantısına kadar devlet tarafından karşılanması gündeme gelebilir. Bu durumda brüt asgari ücret net asgari ücrete dönüşerek 5.004 TL olarak uygulanabilir.


Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu asgari ücrete ikinci zamla ilgili şunları söyledi:

"Bu konu yasal düzenleme ile belirlenmiş hususlar, nasıl toplanacağı belirlenmiş. Bu konuyla alakalı değişik bir durum olursa Çalışma Bakanımız tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Ağzımızdan çıkacak herhangi bir yanlış kelime birçok kişiyi beklentiye sokabilir. Doğru bilgilendirmenin esas olduğuna inandığım için bu konuda çalışma yapan kişi Çalışma Bakanımız bu konuyla ilgili bir ilerleme olduğu taktirde onun tarafından kamuoyu ile paylaşılacaktır diye düşünüyorum.

ASGARİ ÜCRETE ZAM SİNYALİ

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 Haziran Cumartesi günü yaptığı açıklamada, "Petrol fiyatlarının arttığı dönemde dünyada neyin nereye geldiğini takip ediyorsunuz. Ücretliler başta olmak üzere her kesimden vatandaşımızın gelirlerini artırarak aradaki farkı kapatacak programları hazırlıyoruz." dedi. Erdoğan'ın yaptığı bu açıklama, kamuoyunda asgari ücrete zam sinyali olarak değerlendirilmişti.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK'TEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik de geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, "Asgari ücret ve başka konular dar gelirli vatandaşlarımızı ekonomik olarak korumak hükümetimizin her zaman gündemindedir. Yakın zamanda düzenlemeler yapıldı. Vatandaşlarımızın hayat koşulları, ilettiği talep ve beklentileri bizim partimizin her zaman gündemindedir." ifadelerine yer vermişti. 

Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmese bile yapılan açıklamalar asgari ücrete ara zam konusunda yeşil ışık olarak algılandı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap