SON DAKİKA



Haber > Gündem > Asgari ücrette son viraj! CHP ilk kez rakam verdi

Asgari ücrette son viraj! CHP ilk kez rakam verdi

10 Aralık 2021 Cuma - 16:14




Asgari ücrete yapılacak zam görüşmelerinde son viraja girilirken CHP'den ilk kez bir rakam zikredildi. CHP'li Engin Özkoç, "Asgari ücret kesinlikle 5000 liranın altına düşmemeli." ifadelerini kullandı





Asgari ücret görüşmelerinde 3. toplantının sona ermesinin ardından gerginliğin fitili ateşlenirken siyasi partilerden peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor.  CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

İLK KEZ RAKAM KONUŞULDU

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, bir gazetecinin asgari ücretin ne kadar olması gerektiği yönündeki sorusuna, "Tüik Başkanı rakamları doğru yayınlamadığı için, enflasyon üzerinden asgari ücretin belirleneceğini bildiği halde binlerce vatandaşımızın hakkını, hukukunu yalan beyanlarıyla engellediği için ana muhalefet partisinin liderini içeriye aldırtmıyor. Bu TÜİK Başkanı görevdeyken asgari ücreti konuşabilir miyiz? Asgari ücret normal olarak kesinlikle 5000 liranın altına düşmemeli." şeklinde yanıtladı.

"VATANDAŞIN GEÇİNECEK PARASI YOK"

Bir gazetecinin, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bankada, yastık altında, kasasında parası, özellikle dövizi bulunan herkesi yeni ekonomi politikamızın getirdiği fırsatları değerlendirmeye davet ediyorum." şeklindeki çağrısını hatırlatması üzerine ise CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, " Dolar almış başını gidiyor, vatandaşın geçinecek parası yok, Cumhurbaşkanı milletle dalga geçiyor." şeklinde konuştu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap