SON DAKİKA



Haber > Gündem > Asım Aykan'dan Trabzon gerçeği...

Asım Aykan'dan Trabzon gerçeği...

21 Şubat 2015 Cumartesi - 09:47








Eski Belediye Başkanı, eski milletvekili, yeniden aday Asım Aykan, tecrübenin verdiği cesaretle farkını göstermiştir. Hem de, “En kötü gerçek, en güzel yalandan iyidir” hesabına “Kendinizi kandırmayın, gerçekle yüzleşin” diyerek... Hem de; iktidar partisinden milletvekili sıralamasına girebilmek, giremez ise de daha sonra üst düzey bir makamı kapmak için aday adayı sıfatıyla her şeyi güllük gülistan gösterip, yukarılara mesaj gönderme adına “yıkama yağlama” yapanlar ortalıkta cirit atarken.

*

Asım Aykan, mevcut durumdan ders çıkardığını, çıkarılması gerektiğini gösteren bir açıklama yapmıştır. Hem de; “kentsel dönüşüm” adı altında şehirleri beton binalarla donatırken, insanlarda yapılması gereken zihniyet değişimini görmeyenlere inat... Hem de; gökdelen dikmenin, yol yapmanın, tünel açmanın gerçek medeniyet olduğunu sananlara inat... Hem de, “medeniyetin tek ve değişmez ölçüsü okumak ve dinlemektir” gerçeğini bilmeyenlerin gözüne baka baka, kulağına soka soka, aklına koya koya...

*

Bizim yıllardır, dillendirdiğimiz, satırlara döktüğümüz geçmişini “mumla aratan” ortadaki “Trabzon’un eğitim sorunu”nu, sokaktaki, evdeki, okuldaki velhasılı kelam her yerdeki Trabzon gerçeğini...


*

İşte güzel yalanla avunanlara, Trabzon’u avutanlara maalesef kötü gerçek; Asım Aykan’ın dilinden: “Trabzon eğitimde çok gerilerde kaldı. Başka illerde aileler özel öğretmenler tutup çocuklarını en iyi okullarda okutuyor. Bizde ise insanlar kredi çekip ev, araba alıyorlar. Trabzon insanı eğitime önem vermiyor. Bunu topyekün masaya yatırmamız gerekiyor.”

*

Ama ne acıdır ki, Sayın Aykan’ın “...masaya yatacak en büyük sorun” diye tarif ettiği eğitim, aynı çatı altındaki “beraber yürüdük biz bu yollarda” diye şarkı söyleyen büyük bir kısmı tarafından, “zurnanın son deliği” sayılıyor. Sayılınca da, bir zamanlar “Metre karesine en fazla sporcu ve sanatçı düşen kent” oluşu (!) ile övündüğümüz Trabzon’un perişan hali de Uzunsokak’ta, Kunduracılar’da, Kahraman Maraş’ta, Çömlekçi’de, Meydan’ın ta göbeğine ortaya seriliyor. Tabii görmesini bilenlere göre!..

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap