SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Çavuşoğlu: “Asya en büyük tüketici pazarı olarak da yükseliyor"

Bakan Çavuşoğlu: “Asya en büyük tüketici pazarı olarak da yükseliyor"

27 Kasım 2021 Cumartesi - 16:14




Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, küresel tedarik zincirlerinde tarihi değişimler yaşandığını belirterek, “Asya, sadece bir üretim merkezi olarak değil, aynı zamanda en büyük tüketici pazarı olarak da yükseliyor. Bu herkes için önemli fırsatlar sunuyor” dedi.





Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkmenistan’da temaslarını sürdürüyor. Bakan Çavuşoğlu, başkent Aşkabat’ta Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katıldı. Toplantıda konuşan Çavuşoğlu, yaklaşık 2 yıldır Covid-19 salgınıyla mücadele edildiğini ve küresel zorluklara karşı her zaman etkin çok taraflılık gösterdiklerini, ancak bunu gerçeğe dönüştürmekte yetersiz kalındığını vurguladı. Bakan Çavuşoğlu, “Bu nedenle, salgın ve ihtiyaç duyulan ekonomik toparlanma gibi zorluklara entegre bir bölgesel tepkiye sahip olabilmek için Ekonomik İşbirliği Teşkilatından yararlanmalıyız” dedi.

14. EİT Zirvesi'nde Covid-19 sonrası ekonomik iş birliğine odaklanılmasına karar verildiğini aktaran Çavuşoğlu, “Odaklanılan bir diğer önemli alan da bölgesel ticaret ve bağlantılar oldu” diye konuştu.

"Asya, sadece bir üretim merkezi olarak değil, aynı zamanda en büyük tüketici pazarı olarak da yükseliyor"
“Küresel tedarik zincirlerinde tarihi değişimler yaşanıyor” ifadesini kullanan Çavuşoğlu, “Asya, sadece bir üretim merkezi olarak değil, aynı zamanda en büyük tüketici pazarı olarak da yükseliyor. Bu herkes için önemli fırsatlar sunuyor” dedi.

Bakan Çavuşoğlu, EİT’nin Asya ve Avrupa arasında ticaret-ekonomik iş birliği köprüsü olması gerektiğini ifade ederek bu kapsamda ulaşım ve lojistik koridoruna odaklanmalarının önemine dikkat çekti. Çavuşoğlu, “Küresel ticaretten ancak bölgesel ticareti ve bağlanabilirliği geliştirebilirsek daha fazla faydalanabiliriz” dedi. İslamabad-Tahran-İstanbul Koridorunu memnuniyetle karşıladıklarını dile getiren Çavuşoğlu, “Ayrıca başta Zengezur Koridoru olmak üzere Güney Kafkasya'da kara ve demir yolu bağlantılarının kurulması kararından memnuniyet duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap