SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Çavuşoğlu: Balkanlardaki gelişmeler gerçekten endişe verici

Bakan Çavuşoğlu: Balkanlardaki gelişmeler gerçekten endişe verici

21 Aralık 2021 Salı - 16:08




Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de Vişegrad Dörtlüsü (V4) Dışişleri Bakanları ile ortak basın toplantısında konuştu. Bakan Çavuşoğlu, “Balkanlardaki gelişmeler gerçekten endişe verici ve özellikle istikrarlı ve müreffeh bir Balkanlar, Batı Balkanlar Avrupa için de bizim için de hayati derecede önemli” dedi.





Budapeşte’de bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Bakan Çavuşoğlu, “Ben de Çekya Dışişleri Bakanı Jan’ı tebrik ediyorum. Birlikte hem ikili ilişkiler için hem de bölgesel iş birliğimiz için çalışma arzusu içinde olduğumuzu kendisine de bugün söyledim” dedi. 2013 yılında bu yana Vişegrad Dörtlüsü + Türkiye formatında Dışişleri Bakanları toplantısını gerçekleştirdiklerini ve çok önemli bir diyalog platformu haline geldiğini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, toplantıda Afganistan ve Balkanlardaki son gelişmeleri ele aldıklarını ve düzensiz göçle mücadelede neler yapılabileceğini de değerlendirdiklerini belirtti.

“Biraz sonra çalışma yemeğinde de Covid-19 sonrasın özellikle ekonomik iş birliğimizi nasıl geliştirebiliriz, ayrıca Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye ilişkileri, yine Vişegrad Dörtlüsü Türkiye ilişkilerini nasıl geliştirebileceğimizi de ele alacağız” diyen Bakan Çavuşoğlu, “Özellikle göç konusunda şunu söylemek isterim ki Afganistan ve Suriye’de yerlerinden edilmiş milyonlarca insanın durumu hepimiz için bir endişe kaynağıdır. Bu konularda, göç konusunda birlikte çalışmak, adil yük paylaşımı ve gönüllü ve güvenli geri dönüşler özellikle önemlidir. Bugün bu konuları birlikte ele alma imkanımız oldu. Özellikle Afganistan’daki yeni durum yeni bir insani krizle ve kitlesel göç riskiyle karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. Afganistan’daki insani krizin hafifletilmesi için uluslararası toplum olarak bizim özellikle Birleşmiş Milletler’in (BM) acil yardım çağrısı çerçevesinde Afganistan’a ve Afganistan’a komşu ülkelere ve o komşu ülkelerdeki Afgan halkına yardım etmemiz gerekiyor, onları desteklememiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap