SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Çavuşoğlu duyurdu! Lavrov 8 Haziran'da Türkiye'ye gelecek

Bakan Çavuşoğlu duyurdu! Lavrov 8 Haziran'da Türkiye'ye gelecek

31 Mayıs 2022 Salı - 11:23




İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği başvurusuyla ilgili Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin pozisyonunu değişmeyeceğini ve Türkiye'nin iki ülkeye belgeleri yazılı verdiğini belirtti. Suriye'nin kuzeyine olası harekatla ilgili de çarpıcı mesajlar veren Çavuşoğlu, 'Uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımız var.' dedi. Lavrov'un 8 Haziran'da Türkiye'ye geleceğini söyleyen ÇAvuşoğlu, Rusya-Ukrayna savaşına da değindi.





İsveç ve Finlandiya'ya NATO vetosuyla ilgili Çavuşoğlu, "Teröre destek vermelerini kesmelerini istiyoruz. Belgeleri yazılı verdik, Türkiye'nin pozisyonu değişmez. Yasa çıkarmamız gerekiyor diye bir bahaneye sığınmasınlar" dedi. Çavuşoğlu ayrıca, ABD kongresinde F16'ların Türkiye'ye verilmesi konusunda bir eğilim olduğunu söyledi.

GÖZLER 8 HAZİRAN'DA

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un da Karedeniz'de buğday meselesini de kapsayan bir güvenlik koridorunun açılması konusunu görüşmek üzere 8 Haziran'da Türkiye'ye geleceğini açıkladı

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle; Bu iki ülke neden üye olmak istiyor? Güvenlik endişeleri var anlıyoruz. Müttefik Türkiye'nin güvenlik endişelerini görmezden gelmek olmaz.

Türkiye’nin pozisyonu değişmez yazılı belgeleri verdik, taahhüdümüzü verdik. Yazılı verdik, yazılı istiyoruz. Kanunlarında düzenleme yapılması gerektiğini kendileri söylüyor. Paçavra ile gösteri serbestse o zaman kanunları değiştireceksiniz.


ALMANYA VE FRANSA'DA PKK GÖSTERİSİ

Biz dün iki büyükelçiyi Bakanlığa çağırdık ve tepkimizi gösterdik, sert bir şekilde uyardık. Misyonlarımız da o ülkelerde temaslarda bulundular. Ayrıca her iki ülkeye bu teröristlerin bu gösterilerine izin verdikleri için notayı dün büyükelçilerine verdik. Hem Almanya hem Fransa iki büyükelçiyi de dün arkadaşlarımız Bakanlığa çağırdı. Güvenlikle ilgili genel müdürümüz çağırdı, tepkimizi gösterdi. Aynı şekilde notayı bu iki ülkeye verdik ve bir daha tekrarlanmaması gerektiğini söyledik.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap