SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Çavuşoğlu'ndan son dakika Suriye açıklaması: Uzlaşı içinde...

Bakan Çavuşoğlu'ndan son dakika Suriye açıklaması: Uzlaşı içinde...

11 Ekim 2022 Salı - 15:54




Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı canlı yayın programında Suriye'ye yönelik önemli ifadelerde bulunurken yine Beşar Esad'a uzlaşı mesaj yolladı





Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı bir canlı yayın programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu'nun açıklamaları arasında en dikkat çekeni ise Suriye ile ilgili görüşleri oldu.

Yıllardır Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la ilgili çok sert açıklamalar yapan AKP iktidarı muhalefetin tüm çabalarına rağman bu tutumunu değiştirmemişti. Son zamanlarda ise Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere AKP'li bakanlardan Suriye ve Beşar Esad ile ilgili ılımlı mesajlar gelmeye başladı.

"UZLAŞI İÇİNDE SURİYE İLE DİYALOG SAĞLANMALI"

Bunun son örneğini Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gerçekleştirdi.  Çavuşoğlu bir canlı yayın programında yaptığı son konuşmasında " Suriye çıkışı: Uzlaşı için Suriye ile diyalog sağlanmalı" diye konuştu.

Çavuşoğlu söz konusu açıklamasında şunları söyledi:

 "Sayın Cumhurbaşkanımızın söylemek istediği gayet açık. Suriye'de kan dökülmesini istemiyoruz. Sanki Türkiye yüzünden olmuş. Böyle bir şey yok. Savaşın nerelere evrildiğini gördük. Ancak bu savaşın bedelini en çok biz ödedik. Terör örgütlerini ve Türkiye'ye yönelik tehditleri bertaraf etmek için uğraşıyoruz. Suriye'de kalıcı bir istikrar için muhalefet ve rejimin anlaşması gerekiyor. Suriye'nin toprak bütünlüğüne uğraması bizim de aleyhimize. Şu anda böyle bir plan yok, ancak ilerleyen zamanlarda temaslar olabilir. Türkiye'nin siyasi süreçle ilgili çabaları son derece samimidir." 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap