A+ A-
Yorum
10

Bakan Güler: İsrail terörü coğrafyamızın kargaşaya sürüklenme riskini artırmıştır

Yayın Tarihi: 10.10.2024 - 21:55
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Özellikle son 1 yıldır İsrail'in Filistin'de, Gazze'de sergilediği devlet terörü ve zulmünü, şimdi de Lübnan'a yayma çabaları, güney coğrafyamızın büyük bir kargaşaya sürüklenmesi riskini artırmıştır" dedi.
Kaynak:AA

Bakan Yaşar Güler, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Ziya Kemal Kadıoğlu, Milli Savunma Bakan Yardımcıları ve ordu komutanlarıyla, Polatlı'daki General Nahit Şenoğul Atış ve Tatbikat Bölgesi'nde gerçekleştirilen "Ateş Serbest-2024"ün Seçkin Gözlemci Günü faaliyetlerini takip etti.

 

Faaliyetin sonunda konuşan Güler, Sakarya Meydan Muharebesi'ne atıfta bulunarak, Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehit ve gazileri andı.

 

Bakan Güler, "Ateş Serbest-2024" faaliyetiyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin ezici ateş gücünü oluşturan silah sistemleri ve etkili mühimmatıyla personelin bunları kullanmadaki maharetine şahit olmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyduğunu ifade etti.

 

Çok sayıda farklı cins silah ve silah sisteminin ilk defa etkinlik gösterdiğini belirten Güler, yeni nesil fırtına obüslerinden, silah tespit radarlarına, paramotorlardan, geliştirilmiş insansız kara ve hava araçlarına, uzaktan komutalı silah sisteminden, robotik kollu METİ aracına kadar muhtelif çap ve tesirdeki araç ve gereçlerin hareket kabiliyetleriyle başarılı atışlarını açıkça ortaya koymalarını memnuniyetle müşahede ettiklerini söyledi.

Etiketler