Bakan Gürlek açıkladı: Genel af yok ama PKK'ya yönelik 15 maddelik düzenleme var!
Yayın Tarihi: 25.07.2026 - 10:07 | Güncelleme Tarihi: 25.07.2026 - 10:16
Ankara'da siyasetin bir numaralı gündem maddesi olan "Terörsüz Türkiye" projesi ve yeni yargı paketi hakkında en net açıklama Adalet Bakanı Akın Gürlek'ten geldi. Haber3.olarak TRT Haber yayınından edindiğimiz bilgilere göre Adalet Bakanı Gürlek "genel af çıkacak" iddialarına kesin bir dille yanıt verirken hazırlanan taslağın sınırlarını ve hedeflerini kamuoyuyla paylaştı.
Kaynak:HABER MERKEZİ
Adalet Bakanı Akın Gürlek, 'Terörsüz Türkiye' projesi kapsamındaki 15 maddelik yasa taslağının detaylarını paylaştı.
Sosyal medyada dolaşan 'genel af' iddialarına kesin bir dille nokta koyan Bakan Gürlek, pakette genel af veya şahsa özel bir düzenleme bulunmadığını vurguladı.
"Genel Af veya Şahsa Özel Düzenleme Yok"
Kamuoyunda beklenti yaratan af söylentilerini kesin bir dille yalanlayan Bakan Gürlek, "Bu ayrı bir paket olarak geldi. Burada genel af düzenlemesi yok. Şahsa özel gibi bir düzenleme yok. Şu anki bu pakette sadece PKK mensuplarına ilişkin bir düzenleme var." ifadelerini kullanarak çalışmanın tamamen terörle mücadele çerçevesinde yürütüldüğünü belirtti.
15 Maddelik Taslak Haftaya Meclis'te
Düzenlemenin takvimine dair bilgi veren Gürlek, 15 maddelik metnin önümüzdeki hafta ilk olarak TBMM Adalet Komisyonu'na, ardından da Meclis Genel Kurulu'na gelmesinin beklendiğini; Adalet Bakanlığı olarak bu sürece yalnızca "teknik öneri" boyutunda dahil olduklarını vurguladı.
Terörün Çok Boyutlu Zararı
"Terörsüz Türkiye Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi"nin öneminin altını çizen Bakan, terörün ülkeye sadece güvenlik ve maddi anlamda zarar vermediğini; demokratik ortamı, hukuk güvenliğini ve ülkeye gelecek yatırımları doğrudan sekteye uğrattığını hatırlattı.