SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Kurum açıkladı: Bedeli ne olursa olsun yapacağız

Bakan Kurum açıkladı: Bedeli ne olursa olsun yapacağız

30 Ocak 2020 Perşembe - 15:20




Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki son durumu değerlendirdi. Ağır hasarlı binalara girilmemesinin uyarısını yapan Kurum, 10-15 gün içinde konteyner kentlerin kurulacağını açıkladı.





Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıklamalarından satır başları;

Kalıcı konutlarımızı gerçekleştiriyoruz. Şubat ayı itibariyle başlıyoruz. Nakit yardımlarımızı yaptık. Hem belediyelerimize hem valiliklerimize gönderdik. Yüzde 40 hasar tespitlerimizi tamamladık. Vatandaşlarımızın yaralarını saracağız. Bedeli ne olursa olsun hasarlı risk taşıyan konutları dönüştüreceğiz. Kentsel dönüşümle ilgili kararlıyız. 3-4 gün içerisinde bütün hasar tespitleri bitireceğiz. (Elazığ'da fahiş kira artışı iddiası ) Savcılık soruşturma yapıyorAğır ve hasarlı binalara girmeyin. Ağır hasarlı yerleri mahalle mahalle inceliyoruz. Yemişli’de üreteceğimiz konutlarımız zemin +3, zemin +4’ü geçmeyecek. 3+1 konutlarımız brüt 120, 2+1 konutlarımız brüt 90 metrekare olacak.Ve şehrimize yakışacak içindeki her türlü sosyal donatısıyla birlikte inşallah en kısa zamanda inşa edilip vatandaşlarımıza sunulacaklar.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap