SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Kurum’dan belediyelere 'Yeşil Kalkınma' çağrısı!

Bakan Kurum’dan belediyelere 'Yeşil Kalkınma' çağrısı!

24 Aralık 2021 Cuma - 13:43




Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kızılcahamam’da devam eden AK Parti Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı’nda belediye başkanlarına hitap etti. Bakanlık çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Bakan Murat Kurum, belediye başkanlarına “iklim değişikliği ve yeşil kalkınma projeleri hazırlayıp Bakanlığa başvurmaları” çağrısında bulundu.





Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye’nin uluslararası kuruluşlardan iklim değişikliğiyle mücadele için 3 milyar 157 milyon dolarlık finansman sağladığını belirterek, “Belediye başkanlarımıza çağrım; iklim değişikliği ve yeşil kalkınma projelerinizi hazırlayın, var olan projelerinizi geliştirin ve Bakanlığımıza başvurun.” dedi. Bakan Kurum, İller Bankası, Dünya Bankası ve JICA iş birliğiyle 30 milyar liralık finansman paketinin 2022 yılının ilk yarısında belediyelere sunulacağını açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Kızılcahamam’da devam eden AK Parti Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı’nda belediye başkanlarına hitap ederek, bakanlık çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Kurum, 81 şehir, 972 ilçede yatırım değeri 300 milyar lirayı aşan 12 bin 700 kalem çevre ve şehircilik yatırımı başlattıklarını ve projelerin büyük bölümünü tamamladıklarını söyledi. Bakan Kurum sadece İller Bankası ile 2002’den bugüne 81 şehirde tam 90 milyar liralık 9 bin 300 projeyi hayata geçirdiklerini, ayrıca 10 milyar lira bedelli 740 projenin devam ettiğini, 2018 yılından bugüne kadar yerel yönetimlerin çevre projelerine 2,6 milyar lira hibe desteği verdiklerini ve 1 milyar lira tutarındaki projelerin çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap