SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Kurum: İlk etapta 1.073 yuvamızı inşa edeceğiz

Bakan Kurum: İlk etapta 1.073 yuvamızı inşa edeceğiz

03 Mart 2023 Cuma - 13:47




Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ağır hasar alan Malatya’da kalıcı konutlarla ilgi çalışmaların yer aldığı bir video paylaştı. Bakan Kurum, “İlk etapta 1.073, devamında ise 750 yuvamızı inşa edeceğiz” dedi.





Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, resmî sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla “asrın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’da afet konutları için ilk kazmanın vurulduğunu aktardı.

Bakan Kurum, yaptığı paylaşımda afet konutlarının yanı sıra Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesi kapsamında inşa edilen konutların da hızla yükseldiğini belirterek, “Malatya Battalgazi’de ilk kazmayı vurduk. İlk etapta 1.073, devamında ise 750 yuvamızı inşa edeceğiz. Hemen yanı başında ‘İlk Evim’ projemizdeki sosyal konutlarımız da devam ediyor. ‘İlk Evim’ de sürecek, afet konutlarımız da hızla yükselecek!” ifadelerine yer verdi.


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap