SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Tunç: FETÖ elebaşı için 27 ayrı suç var

Bakan Tunç: FETÖ elebaşı için 27 ayrı suç var

15 Temmuz 2024 Pazartesi - 15:45




Adalet Bakanı Tunç, FETÖ'cülerin iade taleplerine ilişkin son bilgileri verdi.





Demokrasi direnişi 15 Temmuz 8. yılında... Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CNN Türk yayınında açıklamalarda bulundu.

Bakan Tunç'un açıklamaları şöyle: Bizleri aydınlığa kavuşturmaya çalışan 253 şehidimizi yad ediyorum. 2 binden fazla gazimiz var. Onlara da minnettarlığımızı belirtmek istiyorum. Maalesef demokrasi tarihimiz aynı zamanda darbeler tarihi. 10 yılda bir darbe ile milli iradenin önü kesildi. 1960 darbesiyle rahmetli Menderes ve bakanlar idam edildi. Sonraki darbelerde de 1971 muhturası 12 Mart muhtırasını darbeciler kazandı.2013 Gezi olayları da aslında bir kalkışma hareketi. 

FETÖ'CÜLER AMACINA ULAŞAMADI

FETÖ'cüler o gece amacına ulaşamadı. 15 Temmuz gecesi köprünün de işgal edilmesiyle başbakanımızın yaptığı açıklamalarla milletimiz sokaklarda toplandı. TBMM'ye o gece bombalar atıldı. Her taraf darmadağın edildi.

FETÖ'CÜLER İÇİN UYANIK OLMAK LAZIM

Devletin kılcal damarlarına kadar giren bu yapı için uyanık olmak lazım. Olağan süreçte de herhanbi bir tespit olduğunda gereken yapılıyor.


FETÖ ELEBAŞI İÇİN 27 AYRI SUÇ VAR

FETÖ'cülerin iade taleplerine dünya destek vermedi. Türkiye dünyaya demokrasi açısından bir ders verdi. Ama ülkeler bize yardımcı olmadı. Yaklaşık 15 ülkeye iade taleplerimiz ulaştı. Sadece Romanya ve Cezayir olumlu geri dönüş yaptı. Dosyalarda her şey ortada. FETÖ elebaşı için 7 ayrı dosya gönderdik, 27 ayrı suç var. ABD kendi yargı makamlarına dosyaları aktarmadı. Türkiye'nin yanında olmadılar. Biz haklı mücadelemizi sürdüreceğiz.

İZMİR ELEKTRİK KAÇAĞI

Yağmurdan kaçmak için sokakta yürüyen vatandaşlarımızın elektrik akımına kapılarak can vermesi hepimizi üzdü. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığımız hemen soruşturma başlattı. Yargımız işe el koydu. 29 kişiyi ilk etapta gözaltı kararı çıkarıldı. İfadeler alınıyor. Ön rapora göre yapılıyor bunlar. Yetkililer kimse ihmali olan kimse bu yargı sürecinde ortaya çıkacak.

Milliyet

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap