SON DAKİKA



Haber > Gündem > Olaylar ve Yaşananlar | 29.07.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 29.07.2024

29 Temmuz 2024 Pazartesi - 09:05




Olaylar ve Yaşananlar | 29.07.2024





HAKSIZ REKABET ESNAFI BİTİRECEK!

Trabzon bir esnaf şehri ama esnafın sahibi yok. Esnaf ve sanatkar kesiminin haksız rekabet karşısında yaşadığı sıkıntıları kim dilendirecek acaba? Artan nüfusa karşı esnaf sayısında büyük bir artış yok. Sokakta kasap, manav kalmadı. Fiyatların ucuzlamasını sağlayacak bir sistem gerekir. Trabzon’da esnaf kirasını ödeyemiyor, primini yatıramıyor, sürekli bir arayış içinde. Arap turizmiyle nefes almak isteyen küçük ölçekli esnaf, merdiven altı işletmelerin denetlenmediğini, ucuz diye piyasaya sahte ürünler verildiğini dile getirdi. Esnafın isyanına bakalım TESOB Başkanı Metin Kara bir ses verir mi, konuyu vekillerin, siyasetçilerin, bürokratların gündemine taşır mı? Esnafın başkanı da “Şunu konuşursam ne olur, bunu konuşmazsam ne olur” hesabı yapıyorsa eyvah ki eyvah!

ÇARŞIBAŞI HAK ETTİĞİ HİZMETİ ALACAK

MHP Çarşıbaşı İlçe Başkanı Muammer Yazıcı, ilçenin gelişimi, büyümesi ve sorunların çözümü noktasında Belediye Başkanı Ahmet Keleş ve ekibinin samimi bir gayret içinde olduğunu belirtti. Yazıcı, "İlçemizin gelişimi ve sorunların çözümü için bir önceki dönem nasıl gayret edildiyse mevcut Belediye Başkanımız Ahmet Keleş ve ekibi de büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Çarşıbaşı her şeyin en güzeline layık” dedi. Liman bölgesinde MHP kadrolarının dimdik sağlam bir şekilde Cumhur İttifakına sahip çıktığını ifade eden Keleş, “MHP’nin Trabzon’da başarılı olması noktasında İl Başkanımız Ömer Ayar’ın hakkını teslim etmek gerekir, ilçe başkanları ve yönetimleri olarak her zaman onun yanındayız” dedi.

TGC TEMİZLİK İŞİNE BAŞLADI HAYIRDIR!

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti son mahkeme kararı ile zor günler yaşıyor. 6. Asliye Hukuk Mahkemesinin iki yıl önce yapılan kongrenin iptali ve mevcut yönetimin feshedilmesi yetkilerinin kaldırılması kararının gerekçeli kararı da açıklandı. Karara göre cemiyet artık üzerine düşeni yapmalı, acil koduyla toplanarak daha fazla işi yokuşa sürmeden olağanüstü kongre kararı almalı. Ya da yönetim istifa kararı vererek normal seçim tarihine kadar camiadan birileri bu işe el atmalı. Murat Taşkın ve Ergun Ata bu süreçte sessiz sakin ve suskun kalıyor, neden acaba? Hadi Taşkın’ı bir nebze olsun bu işin dışında tutalım, ya Ergun Ata’ya ne demeli? Ata neredeyse gününün yarısını orada geçiriyor. Aslına bakarsanız cemiyetin dibine kadar yaşanan her şeyi Ergun Ata biliyor, doğal olarak da herkes Ata’ya soruyor neden sessiz kalıyorsun diye. Sahi Ata neden sessiz kalıyor olup bitenlere? Biz sessizliğinin ne olduğunu biliyoruz da bir de kendisinden duymak istiyoruz. Açık seçik diyoruz ki Gazeteciler Cemiyeti dip yaptı. Bangır bangır bağırıyor ki, bu ekibin elinden kim, kimler kurtaracak bizi? Nevzat Yılmaz lütfen göreve!

CEZAEVLERİ ISLAH ETMİYOR Kİ!

Cezaevleri ne yazık ki ıslah edinme yerinden çıkıp yeni suç makinaları yaratma işlevini kazanmış. Suç işleyerek cezaevine girenler yeni suç işlemeyi öğrenerek cezaevinden çıkıyor. İşte bunun son örneği komşu il Gümüşhane’de yaşandı. Gümüşhane'de önceki gün tavukların bahçeye girmesi nedeniyle çıkan kavgada yengesi Nurten Yapıcıoğlu (55) ile onun oğlu Ali Yapıcıoğlu'nu (25) tabancayla vurarak öldürüp, akrabası Kadir Yapıcıoğlu'nu (22) yaralayan Ümit Yapıcıoğlu'nun (47), 20 yıl önce de Kocaeli'de eşi Özlem Yapıcıoğlu'nu (23) bıçaklayarak öldürdüğü ortaya çıktı.

YA BORCUNU ÖDE YA DA HACİZ!

Hükümetin, vergi paketiyle ilgili kanun teklifi taslağına koymayı planladığı ancak daha sonra taslaktan çıkarılan belediyelerin borçlarının tahsiline ilişkin maddenin yeni yasama yılında Meclis’e sunulacağı kulislere yansıdı. Buna göre; borçlar yeniden yapılandırılacak ve taksit imkanı getirilecek. Sağlanacak kolaylıklara rağmen borcunu ödemeyen belediyeler için haciz yoluna gidilecek. Belediyelerin SGK'ya prim borcunun belediyelerin SGK'ya bir daha prim borcu birikmemesine dönük olacak. Bunun için yasal bir düzenleme yapılacak birikmemesine dönük de yasal bir düzenleme yapılacak. Uygulamaya karşı olduklarını dile getiren Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya ‘Devlet SGK prim borçlarını toplamak için CHP nin belediyeleri kazanmasını mı bekledi’ diye sordu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap