A+ A-
Yorum
10

Bakan Tunç: Yargıda memnuniyeti en üst seviyeye çıkaracağız

Yayın Tarihi: 06.09.2024 - 22:21
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Vatandaşlarımızın yargı hizmetlerinden memnuniyetini en üst noktaya taşımanın gayreti içerisinde olacağız inşallah." dedi.
Kaynak:AA

Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemesi açılış töreninde konuşan Tunç, adli yılın hayırlı olmasını diledi.

Bölge Adliye Mahkemesi'nin iş yükünü azaltacağına işaret eden Tunç, davaların daha hızlı görüleceğine dikkati çekti.

Bölge Adliye Mahkemelerinin sayısının arttığına işaret eden Tunç, şunları kaydetti:

"Hukuk sistemimiz 2016 yılında Bölge Adliye Mahkemesi sistemine geçti, 3 dereceli bir yargılama sistemine adım attık. 2016'da 7 bölgede faaliyete geçirmiştik. Sonrasında her geçen yıl bölge sayıları arttı ve artmaya devam etti. En son Tekirdağ, Malatya ve Denizli Bölge Adliye Mahkemelerimizin kurulması sağlanmıştı.

Haftaya cuma günü Denizli'nin açılışını gerçekleştireceğiz inşallah. Malatya Bölge Adliye Mahkememiz bir depremle orada sarsıldık adliyelerimiz yıkıldı inşaatlara hızlı bir şekilde başladık. Oranın da inşaat çalışmaları devam ediyor ve inşallah Malatya'mıza da Bölge Adliye Mahkememizi kazandıracağız. Böylece Bölge Adliye Mahkemesi sayımız da şu anda 15, sayı 18'e yükselmiş olacak."

Tunç, istinafın yargı reformu kapsamında değerlendirilebilecek önemli bir gelişme olduğunu dile getirdi.

İstinafın hak kayıplarının önlenmesinde önemli bir görevi yürüttüğünü vurgulayan Tunç, "İstinaf özellikle bizim Yargı Reformu kapsamında değerlendirebileceğimiz önemli bir gelişme. Dosyaların ikinci bir gözde yeniden olay bakımından da incelenmesi anlamında istinaf sürecinin özellikle hak kayıplarının önlenmesi konusunda yine bölgede kesinleşecek olan dosyalar bakımdan hızlı yargılama ve daha çabuk hakka kavuşma bakımından üç dereceli sistemin hukuk sistemimize önemli katkı sağladığını düşünüyoruz. İstinaf yargılamasıyla hak arama yollarını artırdığımız önemli reformlardan birini hayata geçiriyoruz." diye konuştu.

Etiketler