A+ A-
Yorum
10

Bakan Yerlikaya: 112'ye gelen çökme ihbarı yok

Yayın Tarihi: 23.04.2025 - 13:53
İstanbul'da peş peşe yaşanan depremler panik yarattı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, çöken bina ihbarı olmadığını açıkladı. Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, ulaşımda herhangi bir aksaklık olmadığını duyurdu. Bakan Kurum da inceleme yapmak üzere İstanbul’a yola çıktığını açıkladı.
Kaynak:F5HABER

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremin ardından çöken bina ve arama kurtarma ile ilgili talep gelmediğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya, Ahaber'e yaptığı açıklamada, bazı ihbarların geldiğini ama doğru olmadığını belirtti.

Yerlikaya, "Gerçekten vatandaşlarımızda büyük tedirginlik oluştu. O vakitten bu yana artçılar var. AFAD olarak açıklama yapıyoruz. Şehrimizi rahatlatmak için şunu söylemek istiyorum, 53 dakikadan beri bize gelen çöken bir bina ihbarı gelmedi." ifadelerini kullandı.

ULAŞIMDA OLUMSUZ DURUM YOK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ilk incelemelerde kara yolları, havalimanları, tren ve metrolarda herhangi bir hasara veya olumsuz duruma rastlanmadığını dile getirdi.

BAKAN KURUM İSTANBUL'A GİDİYOR

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremlerle ilgili incelemelerde bulunmak üzere İstanbul'a hareket etti.

Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul’da meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen depremler nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

İl Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz saha çalışmalarını yapıyor.

Biz de ekibimizle incelemelerde bulunmak üzere İstanbul’a yola çıktık.

Gelişmeleri takip ediyoruz."

Etiketler