A+ A-
Yorum
10

Balıkseverler dikkat! 15 Mart - 15 Haziran arasında balık avı yasaklandı!

Yayın Tarihi: 14.03.2024 - 12:27
15 Mart 2024'ten 15 Haziran 2024 tarihine kadar Türkiye'deki tüm iç sular da (göller, göletler, akarsular, baraj gölleri vs.) geçerli olmak üzere Sazan, Kadife, Siraz ve Yayın gibi balık türlerinin avlanması yasaklandı. İşte detaylar..

Türkiye'deki tüm iç sularımızda (göller, göletler, akarsular, baraj gölleri vb.) 15 Mart 2024 tarihinden itibaren 15 Haziran 2024 tarihine kadar Sazan, Kadife, Siraz ve Yayın gibi balık türlerinin avlanması yasaklandı.

"BALIK SATICILARINA ÖNEMLİ UYARI!"

15 Haziran’a kadar sürecek olan av yasağı döneminde yasak türleri avlayan veya satan balıkçılara idari para cezası ile yasaklı ürüne el koyma işlemi uygulanacaktır. Bu yasak süresince elinde Sazan, Kadife, Şiraz ve Yayın balıkları bulunduran satış ve toplu tüketim yerlerinin, tesisin bulunduğu yerdeki İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurarak yasaklı balık stoklarını en geç 24 saat içerisinde tespit ettirmeleri ve 22 Mart 2024 tarihine kadar stoklarını tüketmeleri veya satışını durdurmaları gerekmektedir.

"YASAK, BALIK POPÜLASYONU AÇISINDAN ÖNEM TAŞIMAKTADIR"

İç sularımızdaki balık varlığının korunması ve sürdürülebilir balık avcılığının desteklenmesi amacıyla, 15 Mart - 15 Haziran arasında geçerli olan av yasaklarına riayet etmenin önemini vurgulayan İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

"Su ürünleri av yasağı denetimleri İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri’nde görevli teknik personel, emniyet ve jandarma personeli ile belediye zabıtaları tarafından yapılmakta olup, ticari ve amatör su ürünleri avcılığı yapan vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için su ürünleri av yasaklarına uymaları hem kendi menfaatleri hem de balık popülasyonu açısından büyük önem taşımaktadır."

Muhabir/Editör:İsmail Düzgün