SON DAKİKA



Haber > Gündem > Barajların bitimiyle kafes balıkçılığı başladı

Barajların bitimiyle kafes balıkçılığı başladı

10 Temmuz 2012 Salı - 16:41




Artvin’in Borçka ilçesinde 2007 yılında yapımı tamamlanan ve hizmete açılan Borçka Baraj Gölü’nde kafes balıkçılığı gelişmeye başladı.





Artvin’de barajların bitimiyle birlikte farklı iş kolları da gelişmeye başladı. Bunların başında ise Borçka Barajı üzerinde tesis çalışmasının son aşamasına gelen kafes balıkçılığı bulunuyor. Üreticiler kurdukları kafeslerde her birinde ellişer tondan, ortalama bir proje başına 500 ton balık üretimi yapacak. Havuzlarında küçük çaplı üretim yapan balıkçılar, barajdaki kafes balıkçılığı yöntemiyle üretim kapasitelerini arttırmayı hedefliyorlar. İlk aşamada kafeslerin montajına başlayan balık üreticilerinden Hayrettin Altun, şu ana kadar ciddi bir yol aldıklarını ancak, kurumlar arası yazışmalardan ötürü bürokrasi engeline takıldıklarını söyledi. Yaklaşık 400 bin TL harcanan kafes balıkçılığında her bir proje başına 3’ü su ürünleri mühendisi olmak üzere toplam 14 kişinin istihdam edileceğini söyleyen Altun, "2010 yılında başladığımız kafes balıkçılığı hayata geçirildiğinde, gökkuşağı alabalığı üretimi yapıcağız. Bununla birlikte mersin balığı gibi diğer türlerinde üretiminin yapılması planlıyoruz” dedi. Yatırımcı Hayrettin Altun, istenilen evrakların ve belgelerin tamamlandığını ve ayrıca tesisi de hizmete hazır hale getirildiği halde ruhsat almak için çaldığı devlet kapılarından bir sonuç alamadığını ifade ederek, "İş adamlarının ve yatırıcıların önü kesiliyor, enlenmeye çalışılıyor. Tesisin her kademesinde işçiliği ve montajı dahil kendi imkanlarımızla ortaya koyduk. Tesisin hizmete sunulması için devlet yetkililerinden defalarca incelenen tesisin yeniden gözden geçirtmesini ve ruhsatı konusunda netlik kazandırılmasını istiyoruz. Bir an önce engellerin kaldırılarak yatırımcılara destek verilmesini tesisin bir an önce ruhsatı konusunda net bir yanıt verilmesini istiyorum” diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap